Netteki Blog

Hotbird Otomatik Arama Frekansı 2017

28.02.2023
573
Hotbird Otomatik Arama Frekansı 2017

Hotbird, Eutelsat aracılığı ile işletilmekte olan bir uydu grubudur. Ekvator üzerinde bulunan pozisyonu 13°D olarak bilinmektedir. Hotbird uyduları: dijital olarak televizyon kanalları ve radyo yayınları gönderir.

Bu yayınların bazıları şifreli bazıları ise şifresizdir. Oldukça fazla sayıda platformun yayınını bu uydu sağlamaktadır. Binlerce kanal, bu uydu üzerinden şifresiz yayınlar yapmakta ve izleyiciyle buluşturmaktadır.

Otomatik Arama Frekansı Nedir?

Kısaca açıklamak gerekirse otomatik arama frekansı, bu uydu üzerinde bulunan kanalları ek bir uğraşa girmeniz gerekmeden kullandığınız cihaza yüklemenizi sağlamaktadır.

Hotbird uydusunda bulunmakta olan kanallar frekansı girdiğiniz taktirde otomatik olarak aranacaktır.

Kısa süre içerisinde üstelik tek bir seferde bulunacak olan bu kanallar cihazınıza yüklenecektir. Bu işlemi nasıl yapacağınızı ise yazımızın devamında sizler için paylaştık.

10557 MHz frekans

29900 Sembol oranı

Yatay H-polarizasyon

FEC 5/6 değerlerini menüye eklemelisiniz (Buradan bahsedilen menü, kanal tarama menüsüdür.)
Otomatik arama özelliğinde ara sıra kanalların birden fazla çıktığını görebilirsiniz.

Bu durumu düzeltmek ve daha sağlıklı bir tarama yapmak adına kumandanızdan uydu alıcısı bölümüne giriniz. Menüyü seçtikten sonra kurulum seçeneğini seçerek anten yazan kısmı girin.

Karşınıza ayarlar kısmı çıkacaktır. Ayarlarda bulunan Hotbird 13.0 E kısmı içesinde bulunmakta olan Transponder-Tp yazan yeri seçerek frekansların silimini gerçekleştirin.

Uydu alıcısının içerisine burada bulunmakta olan dört adet frekansı girdikten sonra kaydedin. Ardından şebeke araması yapın veya NIT kısmını açık konuma getirerek yeni bir tarama başlatın.

Otomatik Kanal Güncelleme

Kumandanız yardımı ile gireceğiniz ekranda manuel kanal ekleme görünecektir. Bu menüyü seçtikten sonra 10775 H 29900 veya 11219 H 29900 Frekansını seçmeniz gerekiyor.

Bu seçimi yaptığınızda şekebe araması yapılacaktır ve Hotbird uydusunda bulunmakta olan kanalların tamamını bu güncelleme ile bulabilirsiniz.

İlk olarak 11158 V 27500 Frekansı sayesinde rastgele bir ağ bulursunuz. Bu aşamanın ardından uyduyu tanıtmanız gerekir.

DiseqC bulunuyor ise bu tanıtımı yapabilirsiniz. Ardından herhangi bir frekans girmenize gerek yoktur. Tek uydu tarama bölmünü seçerek güncellemeyi tamamlarsınız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.