Netteki Blog

Hoşgörü Nedir? Nasıl Hoşgörülü Olunur

28.02.2023
496
Hoşgörü Nedir? Nasıl Hoşgörülü Olunur

İnsanların birbirlerine karşı saygılı işlerde bulunması ve her zaman için genele hitap edilebilecek sonuçlar ortaya çıkarmaya çalışması gerekiyor.

İnsanların dinleri, düşünceleri, yaptıkları işler, çalışma koşulları, sevdikleri müzikler, giyiniş tarzları, sevdikleri insanlar farklı olabilir. Bunun olması son derece doğal ve gerekli bir şey olarak görülmelidir.

Aksi taktirde tek tip bir toplumun yıkılması ve en zayıf noktasından vurulduğunda da dağılması son derece kolay olarak görülebilecektir.

Dikkatli davranıldığı ve insanların yaşama haklarına saygı gösterildiği taktirde, hoşgörülü bir insan olunabilecektir.

Nasıl Hoşgörülü Olunur?

Hoşgörülü olmak, hoşgörüsüz olmaktan daha kolaydır. Hoşgörüsüz insanlar sürekli olarak kendinden farklı olanlara karşı olumsuz davranışlar sergiler ve onları da kendilerine benzetmek için çaba sarf ederler.

Kendi istediklerinin yapılmaması ve beklenilen sonuçların alınmaması, hakaret edilmesi ve küçük görülmeye başlanabilmesi için bir araç olarak görülür.

Bunun zaman içerisinde nefrete dönüşmesi ve toplumda kendinden farklı olan kişilerin ayrıştırılması çok kolay olabilir.

Özellikle de hoşgörüsüz kişilerin yoğunlukta olduğu toplumlarda hiçbir şekilde ilerleme kaydedilemeyecek ve her zaman için o insanların sevdiği alanlar geliştirilecektir.

Türkiye’de ileriye gidilebilmesi ve insanların birbirlerine saygı gösterebilmeleri şarttır. Saygı, sevgiden daha önemli ve daha temel unsurlar arasında görülebiliyor.

Bir insanı sevmek zorunda olmayan kişiler, saygı duymak zorunda olacaklardır. Kendi inanışlarına veya düşünce yapılarına aykırı olduğu için mozaik toplumu tekdüze hale getirmek için çabalayan kişiler hoşgörüsüz olarak adlandırılabilir.

Hoşgörülü olmak isteyen kişilerin öncelikle ben merkezli olmaktan çıkması gerekiyor. Her şeyin ve her yeniliğin genele hitap edilebilecek özelliklerinin bulunduğu fark edilmelidir.

Kendi fikirlerinizin başkalarını ilgilendirmeyeceği gibi, hiç kimseye zarar vermeyecek olan düşüncelerinizle birlikte de hayatınızı rahatlıkla sürdürebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.