Netteki Blog

Hamile Balık Nasıl Doğum Yapar?

28.02.2023
471
Hamile Balık Nasıl Doğum Yapar?

Özellikle akvaryum tutkunlarının gelecekte olabilecek durumlara karşı hazırlıklı olmaları açısından, hamile balıkların nasıl doğum yaptığı bilinmesi gereken ilk konular arasında yer alır.

Canlıların hayatını riske atabilen doğum sürecinde kişilerin her zamankinden daha dikkatli olması gereklidir. Dişi balıkların karın boşluğundan başlayan doğum aşamasında, özellikle yavruların çıkışı dikkatlice takip edilmelidir.

Yavruların çok ufak olmasından dolayı yem ve dışkı ile karıştırılma oranı hayli yüksektir. Anne balıkların yavrularını yeme ihtimali de göz önünde bulundurulduğunda, geniş bir alana olan ihtiyaç vardır.

Bu sebeple hamile balıklarınız mevcut ise, ilk yapmanız gerekenlerden birisi ayrı bir tank satın almaktır.

Doğum Esnasında Yapılması Gerekenler

Karnı oldukça şişen dişi balıkları karmaşık bir akvaryuma sahipseniz dışarı çıkartmanız ve ayrı akvaryuma yerleştirmeniz gereklidir.

Ancak alternatif olarak kullanacağınız akvaryumunun içindeki suyun sıcaklığı, bir öncekiyle aynı sıcaklığa sahip olması oldukça önemlidir.

Su sıcaklıkları balıklar için ölümcül olabilir ve dişi balığın hayatını kaybetmesine neden olabilirsiniz.

Bunun dışında ise dişi balığı alacağınız akvaryumun geniş yapıya sahip olması, doğum süreci açısından büyük öneme sahiptir.

Ayrıca akvaryum ya da tankın tabanını ince kum ile kaplarsanız, yavru balıkların daha çabuk uyum sağlamasına katkıda bulunursunuz.

Dişi balık kendi kendine doğum yaparken sizin yavruların sayısını ve gidiş yönünü takip etmeniz gereklidir.

Doğum aşaması tamamlandıktan sonra anne balığı eski yerine alabilirsiniz. Doğan balıkları ilk gün yemlemenize ya da herhangi bir şey yapmanıza gerek yoktur.

Ancak suyun sıcaklığının çok önemli olduğu konusu atlanmamalıdır. İkinci gün ise yeni doğanlara uygun yem satın alarak, yemlemeye başlayabilirsiniz.

Ayrıca balıklar saklanabilecekleri alanlar odluğu zaman kendisini daha güvende hissettiğinden, birkaç aksesuar yerleştirebilirsiniz.

Ancak yeni doğan balıkların boyutları dikkate alınmalı ve bu duruma uygun seçenekler değerlendirilmelidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.