Netteki Blog

Halsizlik baş ağrısı ve sürekli uyku hali neden olur

28.02.2023
340
Halsizlik baş ağrısı ve sürekli uyku hali neden olur

Bazıları yorgunlukta , çalışamamaktan , baş ağrısından , hazımsızlıktan hatta huzursuzluktan dolayı hep şikayet ederler. Bu durum ise tıp dilinde debilite denmektedir. Halsizlik ve baş ağrısını bir sürü nedeni vardır bunları sizlerle maddeler halinde paylaşacağız.

Derin uykuda bizi rahatsız edenler ;

Gürültü her zaman kişide stres yapar ve böyle olunca stresten dolayı tansiyonunuz artar. Bu yüzden sürekli olarak hem halsiz , hem de uykulu olursunuz. Bunun için sizlere önerimiz var yatak odanıza kesinlikle ses çıkarabilecek eşyaları koymayın onları kaldırın.

Kahve ve Çay ;

Kahve ve çay 6 bardaktan sonra size zarar vermeye başlar. Kafein biliyorsunuz uyarıcı etki yapar ve böyle olduğu için beyne enerji emri verir. Eğer sizler de günde 3 bardak içerseniz herhangi bir sorun olmaz.

Fakat bu miktarı ikiye katlar 6 bardak içerseniz o zaman vücudunuzdaki demirleri emmeye başlar. Sonuç olarak yine çok yorgun ve halsiz olursunuz.

Karbonhidrat uyku hapı etkisi yapar

Aç karnına karbonhidratları yerseniz bir zaman sonra karnınız ağrır. Aç karnına bu besinleri tüketmeyin.

Su Eksilirse

Bir kişinin her gün düzenli olarak 7-8 bardak su içmesi gerekiyor. Eğer içilmez ise enerjiniz düşer ve buda halsizliğe neden olur.

bas-agrisi-ve-halsizlik-belirtisi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.