Netteki Blog

Halıdan Oje Lekesi Nasıl Çıkar

28.02.2023
206
Halıdan Oje Lekesi Nasıl Çıkar

Birçok kadının olmazsa olmazı oje, sürüldüğünde tırnaklarda harikalar yaratsa da halıya dökülmesi halinde temizlenmesi de bir o kadar zor olmaktadır. Peki, bayanların vazgeçilmez kozmetik ürünü ojenin lekesi halıdan nasıl çıkar?

• Aseton İle Halıdan Oje Lekesini Çıkarabilirsiniz

Halıya dökülen ojeyi çıkarmak için en çok tercih edilen yöntem aseton kullanımıdır. Dökülen ojenin halıda dağılmasını önlemek için kuru bir bez alın. Beze bir miktar aseton döktükten sonra lekeli yere tampon yapın.

Yaklaşık 10 dakika bekledikten sonra hafifçe bastırdığınız bezin oje lekesini emdiğini görebilirsiniz.

Oje lekesi tamamen beze emildikten sonra kuru bir bez ya da kağıt havlu aracılığı ile son kez halıya tampon yapın. Birkaç dakikalık bu işlemden sonra halınızın eski haline döndüğünü görebilirsiniz.

• Balata Temizleyicisi İle Oje Lekelerine Son Verin

Balata temizleyici denilince akla otomobil bakım ürünü gelse de, bu ürün leke çıkartmada bir numara. Halınıza dökülen ojenin lekeli bölgesine bir miktar balata temizleyicisi sıkın.

İçerdiği alkol içeriği ile lekeleri çözen balata temizleyicisi, 10 dakikalık bekleme süresinden sonra oje lekesinin uçmasını sağlayacak.

• Lekelere Çözüm Deterjan

Leke denilince ilk akla gelen ürün olan deterjanlar, halıda oluşan oje lekelerine de savaş açıyor. Bir çay kaşığı deterjanı su ile karıştırın.

Yaptığınız karışımı temiz bir bez ya da kâğıt havlu aracılığı ile lekenin üzerine tamponlayın. Tampon işleminden sonra ılık su ile lekeli bölgeyi durulayarak kurumasını bekleyin. Bir süre sonra mucizevî sonuçları göreceksiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.