Netteki Blog

Göz altı morluklarına doğal çözümler ve önerier

28.02.2023
384
Göz altı morluklarına doğal çözümler ve önerier

Göz altı morluklarının birçok sebebi olmasıyla birlikte bazı iç ve dış destekleyici besinler, kremler ile hafifletilebilir hatta dikkat edilirse tamamen geçirilmesi de mümkün olabilir.

Tabii ki kalıcı bir sağlık sorunu ya da genetik bir yapı söz konusu değilse bu mümkündür. Bu yüzden öncelikle göz altı morlukları için kremlerden bahsetmek istiyoruz.

Göz altı morluklarına iyi gelen kremler

Göz altı morlukları için kullanılan kremlerin amaçları, göz altındaki morlukları hafifletme birlikte zamanla yok olmasını sağlamaktır.

Birçok göz altı morlukları kremi eczanelerde de satılmaktadır, eğer ki sürekli kullandığınız bir ürün ise uzman bir kişiye danışmadan rahatlıkla alabilirsiniz.

Sadece dışarıdan destekleyici ürünlerle göz altı morluklarının tamamen geçmeyeceğini de unutmamak gerekir. Düzenli beslenme ve gerekli vitaminleri besin yoluyla almak en iyi doğal yöntemlerdendir.

Perricone MD Vitamin C Estet Eye Serum: C vitamini açısından oldukça zengin olan serum göz altı morluklarını ve halkalarını azaltarak daha canlı bir göz çevresi sağlıyor.

Arnica Krem : İçerisinde bulundurduğu Arnica bitkisi göz altı morluklarına iyi gelmektedir. Jel ve krem formunda farklı formları da bulunmaktadır.

Dior Hydra Life BB Eye Cream: İçerdiği renk pigmentleri sayesinde koyu halkaların ortadan kaybolmasında oldukça etkili bir krem. Aynı zamanda göz altı torbalarının azalmasında da etkisi bulunuyor.

Göz altı morluklarına iyi gelen sebzeler

Maydanoz: Bu besin karoten, K ve C vitamini açısından oldukça zengindir. Maydanoz, bu vitaminlerle ile cilde iyi gelen besinlerdendir. K vitamini göz altına doğru yoğunlaşan kan dolaşımını yavaşlatan etkisiyle morlukların da azalmasında etkendir. Göz altı şişliğinin yok olmasında da maydanoz oldukça etkilidir.

Patates : Bünyesinde barındırdığı sıvı nişasta ve katalaz sayesinde cildin renginin açılmasını sağlamaktadır. Rendelenerek göz çevresine uygulanabilir.

Salatalık: Göz altındaki damarların büzülmesini sağlayarak daha az su tutmasına yardımcıdır. Suyu sıkılarak bir pamuk ile göz altına sürülebilir ya da dilimlenerek göz çevresine uygulanabilir.

Göz altı morluklarına iyi gelen meyveler

Genel olarak E, C vitaminlerini içeren meyveler göz altı morlukları için iyi gelen besinlerdir. Bu meyvelerin tüketimi biraz daha arttırılabilir. Hatta bu meyveler sıkılarak meyve suyu olarak da tüketilebilir.

Elma: içerisinde bulunan doğal asitler göz altındaki morlukların ve oluşan siyah halkaların giderilmesinde etkilidir. İnce dilimlenmiş elma göz etrafına konularak uygulanabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.