Netteki Blog

Golden Retriever Yavru Eğitimi

28.02.2023
265
Golden Retriever Yavru Eğitimi

Sevecen bakışlarıyla, sürekli heyecanlı oluşlarıyla ve sadakatleri ile ön plana çıkan Golden Retriever türlerinin de eğitim safhaları ve aşamaları bulunuyor.

Herşeyden önce sabır, kararlılık ve ödün vermeden doğru adımlarla izlenen eğitimler, Golden Retriever yavrularının bir süre sonra size istediğiniz yetişkinliği kazandırmasına imkan verecektir.

Golden Retriever yavru eğitiminde izlenmesi gereken temel süreçlerde;

Mutlaka kararlı olmanız ve istediğinizi yaptırmanız konusunda hemfikir olmasınız gerektiğinin bilincinde olmalı ve bunu da köpeğinize yansıtmalısınız.

Sahibi olarak daha köpeğiniz yavru iken mutlaka sağlıklı iletişim kurabilmeli ve bağınızı bu alanda kuvvetlendirmelisiniz.

Yavru olmasının gerektirdiği şımarıklıkları belirli düzeye kadar izin vermeli ve aynı zamanda sınırlandırmanız gerekiyor,

Sınırlandırma köpeğin sizin yanınızda ya da başka yerde ne yapabileceğinize ait zihninde barikat kurar. Köpek sizin tek bir bakışınız ya da el işaretiniz ile ilgili konuyu yapmaması gerektiğini bilir.

Golden Retriever cinsleri çok fazla çocuk ruhlu ve hareketli yapıları olduğu için aynı zamanda sevecen olmalarıyla şımarık olma ve sahibini çoğu zaman dinlememe fonksiyonuna eğilimlidir.

Eğer sınrı belirlenir ve sizin kararlı olduğunuz aktarılırsa, yavruluktan itibaren nasıl davranması gerektiğini bilecektir,

Mutlaka doğru mesajı vermeli, fiziksel olarak şiddet uygulamamalı ve ödül yolu üzere, yaptığı davranışın karşılığını alabileceğini göstermelisiniz.

Sizin ona güven vermeniz en az ondan alacağınız güven kadar önemlidir.

Ödül ve cezanın mutlaka en uygun zamanlama da yapılması gerekiyor. Köpeğin yanlış birşeyden dolayı suçlu hissetmesi ve o şeyi tekrar yaptığında ceza alacağını bilmesi gerekiyor.

Sabırlı olmak eğitimin en önemli unsurudur. Yavruluktan itibaren köpek, beyin gelişimi ile beraber, neyi nasıl yapması gerektiğini sizin ona verdiğiniz eğitim modeline göre daha iyi anlayacaktır.

Tüm adımları doğru şekilde atmanız, yavaş ilerlemeniz ve öz olmanız, gereksiz yere ödül vermemeniz önemlidir.

Siz neyi nasıl istiyorsanız, şefkat, sevgi, ödül-ceza ve sabır ile Golden Retriever yavrusunu en mutlu ve güzel şekilde eğitebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.