Netteki Blog

Golden Retriever Ne Yer?

28.02.2023
230
Golden Retriever Ne Yer?

Beslenme olanakları köpekler açısından çok fazla önemlidir. Bundan dolayı da her zaman için Golden Retriever türündeki köpeklerimize uygun yeme düzenini sağlamamız gerekiyor.

Buna uygun olarak hazırlanan ve yaşa göre verilen mama türleri bulunuyor. Bunlar köpeğin ihtiyacı olan mineraldesteğinin kazanımını sağlamakta ve geri dönüşleri de olumlu yönde sağlamaktadır.

Doğru karışımı hazırlamak ve köpeğimiz için sunmak, her zaman doğru orantıyı sağlamayabilir. Bunun içinde uygun süreçleri bilerek ve izleyerek, beslenme düzenini bilmek gerekiyor.

Ayrıca Golden Retriever türündeki köpek bir süre sonra aynı mama markasını yemekten sıkılabilir. Bunun içinde farklı arayışlara yönelmek ve bazen doğrudan et vermekte, köpeğin ihtiyacı olan besin imkanını bulmasına olanak sağlayabilir.

Golden Retriever Yaşına Göre Mama Vermek

1 yaşından itibaren 7 yaşına kadar genelde bazı besin düzeni bulunur. Protein yapısı orta halli olan ve ihtiyacı olan mineralleri bulunan mamalar alınabilir.

Tabi kullanılan markanın ve içeriğinde besin değerlerinin oranı da bu hususta oldukça önemlidir. Çünkü beslenme olanağı, köpeğin bağışıklık sistemini gücendirmek ve hastalıklara karşı dirençli olmasını sağlamaktadır.

Hatta tüy dökme durumuna kadar beslenmenin ayrı bir önemi bulunuyor.

Köpeğin yaşı ilerledikçe, yağı fazla olmayan, tuzu az olan ve yine temel besin değerlerini karşılayabilecek gıdaların verilmesi gerekebilir.

Genelde köpeklerin yaş durumuna göre besin değerlerini belirlemek, metabolizmasının daha sağlıklı çalışması için önemli olacaktır. Bunun içinde Senior mama türünde alınarak, daha yaşlı köpekler için kullanılabilir.

Profesyonel mama kullanılarak, Golden Retriever türüne uygun olan besin imkanlarını sağlayabilirsiniz. Önemli olan düzenli olarak mama vermek ve miktarını belirli stabil oranda tutmaktır.

Yine de en temel etkenlerden bir tanesi, et ve süt ürünlerinin karşıladığı temel değerleri köpeğin kazanmasına da her zaman olanak vermektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.