Netteki Blog

Gardırop Nasıl Düzenlenir

28.02.2023
221
Gardırop Nasıl Düzenlenir

Birçok genç kız her gün ne giyeceğini bilemez ve bunun telaşına kapılıp dolabını darmadağın eder. Fakat vereceğimiz bilgiler sayesinde dolabınızı dağıtmanıza gerek yok. Aşağıda bulunan yöntemler sizin sadece yarım gününüzü alır. İşte o yöntemler şöyle ;

  • Gardırobunuzu düzenlemek için boş bir gününüzü ayırmanız gerekiyor. Çünkü gardırobunuz çok dağınık olduğu için bu boş zaman sizin için çok önemlidir. Boş bir zamanınızda yaparsanız hiç yorulmazsınız ve rahatça dağınıklarınızdan kurtulursunuz.
  • İşe ilk olarak temizlikle başlayınız. Bunun için de tüm eşyalarınızı boşaltın. Kullanmış olduğunuz hem ayakkabılarınızı hem de kıyafetlerinizi bir kenara ayırın. Dolabınızı düzenli bir hale getirmek istiyorsanız bunun için 1 yıldır kullanmadığınız kıyafetlerinizden kurtulun.
  • Tabi emin olmadığınız kıyafetleri deneyin. Eğer üzerinize oluyorsa onu atmayın , ama bol veya dar gelen bir kıyafetiniz varsa onu hiç düşünmeden kenara ayırabilirsiniz. Sonra ayırmış olduğunuz bu kıyafetleri ihtiyacı olan birilerine verebilirsiniz.
  • Ayakkabılarınızı ise kutuları ile beraber saklamaya özen gösteriniz. Özellikle hangi ayakkabınızın hangi kutuda bulunduğuna dair küçük etiketler yapıştırabilirsiniz. Bu şekilde aramış olduğunuz ayakkabıyı çok kolay bir şekilde bulabilirsiniz.
  • Askılar kıyafetleriniz için çok önemlidir ve mümkün olduğunca askıları kullanınız. Örnek verecek olursak ; ceketleriniz için ahşap askılar , narin kumaşlar için , yastık askılar , pantolon , şal ve kravat gibi eşyalar için de özel askıları tercih edebilirsiniz.
  • Eğer askıya asmak istemiyorsanız o zaman kazak , tişört gibi kıyafetlerinizi renklerine göre katlı bir şekilde sıralayabilirsiniz. Kazaklarınızı ise kesinlikle askıya asmamaya özen gösteriniz. Çünkü bir süre sonra deforme olabilir.
  • Sık kullanmış olduğunuz kıyafetlerinizi ve eşyalarınızı ise kolay ulaşabileceğiniz yerlere koymaya özen gösteriniz. Nadir bir şekilde kullandığınız eşyaları ise üst raflara koyabilirsiniz.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.