Netteki Blog

Fatma Ana Eli Otu Nedir? Nerede Bulunur?

28.02.2023
370
Fatma Ana Eli Otu Nedir? Nerede Bulunur?

Fatma Ana Eli Otu Nedir?
Fatma Ana Eli Otunun birden fazla yararı bulunuyor ve özellikle Hz. Muhammed S.A.V’in kızı olan Hazreti Fatıma tarafından dikildiği de rivayet ediliyor.

Doğum yapacak olan kadınların daha rahat bir şekilde doğum yapmaları için de bu ot kullanılabiliyor. Aynı zaman da çocuk sahibi olmak isteyenler de bu bitkiye yöneliyor.

Bu ot sadece kadınlar için değil , aynı zaman da siğil ve temru gibi vücut ağrıları için de birebirdir. Yani kısacası bu otun faydası çok büyüktür ve bir çok hastalığa ise şifa olmaktadır.

Tabi şunu da unutmamak gerek ki Şifa sadece Allahtan’dır. Bizler sadece mübarek isimleri vesile ederiz ve Yüce Rabbimizde dualarımızı kabul ederse bize Şifa verir. Dua eden kişinin yapması gereken tek şey sadece inanmaktır.

Fatma Ana Otu Hamile Kalmak İçin Nasıl Uygulanır?

Bayanın ilk olarak yumurtlama döneminde gece uyumadan önce 2 rekat namaz kılması gerekiyor.

Namaz bittikten sonra bitkiyi sürahi dolu suya atın ve sonra Hem felak , hem Ayetel Kürsi , hem Fatiha hem de Kuran biliyorsanız Meryem Suresini okuyabilirsiniz.

Yapmış olduğunuz bu suyu sabah ve akşam olarak birer bardak içiniz. Su bittikten sonra bitkiyi kuru olan bir yere kaldırın. Eğer Yüce Allah’ın izni ile çocuk sahibi olursanız doğum zamanı için bu bitkiyi kullanabilirsiniz.

Fatma Ana Otu Doğumda Nasıl Uygulanır?

Sancısı yeni başlayan kadının ilk olarak yapması gereken iş bir sulu olan kavanozun içerisine bu bitkiyi koysun ve sonra şu duaları okusun ; Felak , Elemneşrah , Nas , Fatiha ve Ayetel Kürsi. Bunu eğer kadının kendisi yaparsa çok iyi olur fakat yapamıyorsa o zaman başka birisi de yapabilir.

Örnek verecek olursak doğum yapacak olan kadının yakını doğum haberini aldığı gibi hemen Fatma Ana Otunu suya koysun ve sonra nas , felek , Elemneşrah, Fatiha ve ayetel kürsi dualarını okusun.

Daha sonra doğuma gidecek olan kişinin arkasından bu suyu içsin. Fatma Ana otu suyun içinde yavaş yavaş açılmaya başlar ve böyle olunca kadının rahmi de açılmaya başlar , böylelikle kolay bir doğum gerçekleşir.

Bitki kurumaya başladığı zaman kadının rahmi de kapanarak eski haline geri gelir.

Tabi bunların olabilmesi için Yüce Rabbimizin izni olması gerekiyor. Fatma Ana Otunu istediğiniz zaman bu şekilde kullanabilirsiniz. Eğer faydasına inanıyorsanız , o zaman başkalarına da tavsiyede bulunabilirsiniz.

Fatma Ana Otu Nerelerde Bulunur?

Fatma Ana Otunu sizler bazı aktarcılardan kolaylıkla bulabilirsiniz. Ya da bir yakınınız umreye veya Hacıya gideceği zaman size ısmarlayabilir.

Yani bu bitki çok değerlidir ve dağda bayırda bulunmaz. Bu bitki sadece kutsal olan topraklarda bulunur ve aktarcılara ise bu yerlerden gelir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.