Facebook Tamamen Silme Nasıl Yapılır?

The Facebook olarak çıkan sosyal medya platformu bugün dünyanın sayılı sosyal medya devleri arasında yer alıyor. Bu özelliğini yılların geçmesiyle ve inanılmaz hızda büyüyen mobil iletişimle sağladı desek yeridir.

Öyle ki dünya devi Google bile zamanında bu şirketti satın almak için çok uğraştı. Ancak her seferinde Facebook kurucusu Marc bunları geri çevirdi.

Hatta Google kendi sosyal ağını bile kurdu. Hatta sonraları Facebook, Whatsupp ve Instagram gibi sosyal medya ağlarını da satın alacak kadar büyüdü ve bunları da kendi bünyesine kattı.

Şu anda Facebook, Google için en büyük rakiplerden birisi olarak görülüyor. Belki arama motoru olarak değil ama diğer alanlarda daha iddialı.

Mesela sadece sesle komut verebileceğiniz bir akıllı ev sistemini Marc Zukerberg kendi evi için deniyor ve şu ana kadar çok başarılı olduğu söyleniyor. Bu sistem sizin yüzünüzdeki ifadeye göre ışıkları kısıyor ya da müziği değiştirebiliyor.

Ancak her şey o kadar da kolay olmuyor. Tüm bunlara rağmen bu ortamlardan bunalıp Facebook hesabını tamamen silmek isteyenlerin sayısı giderek artıyor.

Bu istek o kadar artmış olmalı ki eskiden olmayan bir özellik şimdi kullanılıyor. Eskiden Facebook hesabınızı tamamen silemiyordunuz.

Bunun yerine hesabınızı dondurabiliyordunuz ve bir kere bile giriş yapsanız hesabınız tekrar aktif hale geliyordu. Oysa şimdi hesabınızı kalıcı olarak silebilirsiniz.

Ancak dikkat etmeniz gereken iki şey var. İlki hesabınızı silmeden önce tüm uygulamalarınızı ayarlar menüsünden kaldırın. Bunun için önce ayarlar menüsünü açın ve sonra soldaki sütundan uygulamalarım sekmesini açın.

Kullandığınız tüm uygulamaların karşısındaki “x” işaretine tıklayın. Sonrasında ise ayrı bir linke tıklamanız gerekiyor. Facebook, kendi içinden hesap silmeye izin vermiyor. Link:

https://www.facebook.com/help/delete_account

Daha sonra karşınıza çıkan kutuyu doldurun ve şifrenizle onaylayın. Bu adımdan sonra size 14 gün süre veriyor. Bu süre içinde hesabınıza giriş yaparsanız yine hesabınız silinmez. Ancak giriş yapmazsanız hesabınız kalıcı olarak siliniz.

 

Yorum Yapın