Netteki Blog

Facebook ta Nasıl Renkli Yazı Yazılır?

28.02.2023
295
Facebook ta Nasıl Renkli Yazı Yazılır?

Sosyal medyanın belki de en çok kullanılanlarından birisi de Facebook olsa gerek. Mark bunu kurarken bu kadar büyüyeceğini düşmüş müydü bilinmez.

Ancak Google yetkilileri Facebook’u satın almak için kapısına geldiğinde ne kadar büyük bir iş başarmış olabileceğini kesinlikle düşünmüştür.

Sonuçta bugün Facebook sosyal medya devleri arasında üstelik Whatsupp gibi diğer uygulamaları ve sosyal medya portallarını da bünyesine kattı. Artık giderek büyüyen Facebook, üyelerine farklı deneyimler de sunuyor.

Zaman tüneli gibi işlerle başlayan Facebook, şimdilerde çok farklı ve başladığı noktadan da başlarken kullandığı slogandan da çok farklı bir konuma gelmiş.

Öyle ki artık Facebook sadece resim ya da yazı paylaşımıyla değil hikaye paylaşımı özelliğiyle de öne çıkıyor. Üstelik “Facetime” denilen ve bir çeşit canlı yayın yapma imkânı veren görüntülü ve sesli görüşme özelliği giderek daha çok kullanılıyor.

Tüm bunların yanında bir de yazıları ve durumları da daha da renklendirip çeşitlendirebiliyorsunuz.

Zaten eskiden beri kullanılan emojiler ve durumlardan daha farklı şeyler arıyorsanız yeni güncellemelerle Facebook size alternatif bir seçenek sunuyor.

Bunun ilkinde duvarınızda paylaştığınız yazılarınızın renkli bir arka plana sahip olması yatıyor. Bunun için duvarınızda bir şeyler paylaşmak istediğinizde oraya tıklayın ve altta 6 tane alt sekme açılsın.

Bu sekmelerin çoğunu zaten biliyor olmalısınız. Ancak yeni gelen bir özellik olarak yazınız için arka plan ekleyebiliyorsunuz.

Bunu yazıyı yazacağınız yerin altındaki renkli kutucuklardan birini seçerek yapabilirsiniz. Ayrıca mesajlaşırken de farklı font ya da emoji isterseniz bunun için size kod oluşturan birçok site var.

“text generator” sitelerinde istediğiniz özellikleri seçip yazınızı yazıyorsunuz ve size bir kod çıkıyor. O kodu kopyalayıp istediğiniz yere yapıştırdığınızda çok farklı font ve renkte yazılar sizin olacak.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.