Netteki Blog

Facebook Eski Hesabı Açma

28.02.2023
256
Facebook Eski Hesabı Açma

İlk çıktığı zaman adı “Thefacebook.com” olan Facebook, şimdilerde en büyük sosyal medya platformlarından birisi oldu.

Zamanla farklı tasarımlar ve güncellemeler yaşayan Facebook’u ve kurucusunu anlatan bir film bile çekildi. Üstelik şimdi hikaye paylaşmadan görüntülü ve sesli konuşmaya kadar değişik alanlarda hizmet sunuyor.

Ayrıca reklam sektörünün de çok hoşlandığı Facebook kullanıcıları kısmen reklam kitlesi olarak ta görüyor. Bu kimseyi rahatsız etmese de artık giderek bu hesabından kurtulmak isteyenlerin sayısı daha da artıyor.

Bu yüzden hesaplarını donduranlar ya da silenler her geçen gün artıyor. Ayrıca Facebook, hesapların güvenliği ve aktifliği konusunda iki farklı işlem uygular.

Eskiden Facebook hesabınızı hiçbir şekilde silemezdiniz. Sadece dondurabiliyordunuz. Ancak sonra hesabınızı silmeniz mümkün oldu.

Ancak bunu yaparken dikkatli düşünmeniz gerek. Çünkü hesabınızı silmek istediğinizde Facebook size 14 gün süre tanır.

Bu süre içinde hesabınızı geri almak istediğinizde kaldığınız yerden devam edersiniz. Ancak bu süre içinde hiçbir işlem yapmazsanız hesabınız kalıcı olarak silinir.

Ancak isterseniz hesabınızı silmeden önce tüm geçmişinizi ve mesajlarını bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Böylece bu ortamdan çıkarken paylaştığınız fotoğrafları, yorumları ya da her şeyin bir arşivini bilgisayarınıza indirmiş olursunuz.

Eğer hesap ayarlarına girip hesabınızı dondurursanız bu hesap sadece olduğu gibi kalacaktır. Diğer sosyal medya platformları gibi hesap dondurmakta belirli bir süre sınırı yok.

Ancak bazen yeni güncellemelerle bu ayarlar değişebilir. Bu yüzden arada bir hesabınıza girip bakmanızda fayda var.

Eğer dondurduğunuz eski bir hesabınız varsa bunu geri almak için sadece normalde girdiğiniz e – posta ve şifrenizle hesabınıza giriş yapın.

Daha sonra Facebook hesabınız normal şekilde kendiliğinden aktif olacaktır. Bunun için yine zaman sınırı olmadığı gibi sayı sınırı da yok. Yani istediğiniz kadar hesabınızı dondurabilirsiniz.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.