Netteki Blog

Eylül Ayı Hangi Burç Oluyor?

28.02.2023
310
Eylül Ayı Hangi Burç Oluyor?

Burçlarla ilgili en merak edilen konuların başında nasıl belirlendikleri gelmektedir. Neye göre hangi ayda doğan ne burcu oluyor nasıl hesaplanır neler hesaba katılıyor gibi ardı arkası kesilmeyen birçok soru gelebilmektedir bu konuyla ilgili.

İlk olarak astrolojinin bir bilim olduğunu pozitif bilimler arasında yer almasa da bilim olarak kabul edildiğini söyleyebiliriz. Gökyüzünde 2 takım yıldızından oluşan Zoydak yer almaktadır.

Takım yıldızlarının dünya ve güneş arasındaki konumlara göre burçlar belirlenirken kişinin doğum saati sırasında burçların ufuk çizgisine olan uzaklıkları ve konumları o kişinin yükselen burcunu, doğan kişinin tarihi sırasında burçların uzaklıkları ay burcunu gibi bazı kriterleri belirlemektedir.

Buradan da anlayacağınız gibi kim hangi tarihte doğmuş hangi burçtan olmuş rastgele ifade edilen terimler değildir.

İnce hesapların yapıldığı gök bilimi diyebileceğimiz bazı ince hesapların söz konusu olduğu bir bilimdir astroloji.

Burçların belirlenmesinde ise 12 farklı burç olduğunu söyleyebiliriz. Dört mevsim belirmelerine göre belli ayarlamaların yapıldığı ve belli zaman dilimlerine göre ayrılan bu burç tablosuna göre Eylül ayında dünyaya gelenlerin doğum tarihleri hangi burçtan olduklarını göstermektedir.

Astrolojiye göre 23 Ağustos ve 22 Eylül tarihleri arasında doğan kişiler Başak burcunun özelliklerini taşımaktadırlar.

Buna göre ilk etapta titizlikleri ile ön plana çıkan Başak burçları sakin ve sessizlikleri dışında kararlı ve inatçı olmaları ile de bilinmektedirler.

Eylül ayı için bir diğer burç ise 23 Eylül ve 23 Ekim tarihlerini kapsayan Terazi burcudur. Genellikle dengeli olmaları ile ön plana çıkan Terazi burcu inşalarının sinirli halleri de ön plana çıkmaktadır.

Burç haritasına göre eylül ayı kapsamında farklı iki adet burcu görebilmektesiniz. Buna göre ya başak ya da terazi burcu olmaktasınız eylül ayı içerisinde.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.