Netteki Blog

Evlilikte Mutlu Olmanın Yolları 4 Tavsiye

28.02.2023
222
Evlilikte Mutlu Olmanın Yolları 4 Tavsiye

Maalesef artık evliliklerin çoğu mutsuzlukla başlayıp, ayrılıkla son bulmaktadır. Tahammülsüzlük günümüzün en beter durumlarından biridir. Sizlere, evliliğiniz için altın öneriler hazırladık.

1 – Önce Konuşun

Her şeyin başı iletişim olduğu için eşinizle ilgili bir probleminiz varsa ilk önce onunla konuşmaya çaba göstermelisiniz.

Sorun hakkında eşinizin de konuşmasına fırsat verip konu çözüme ulaşıncaya kadar iletişim kurmaya devam edin. Konuşarak anlaşmak, anlaşmaların en güzelidir.

2 – Fikirlere Değer Verin

Eşinizin fikirlerini ihmal etmeyin. Yeni bir ev aldığınızda onun da fikrini sormanız gerektiğini sakın ama sakın aklınızdan bir an olsun çıkarmayın.

Odanızın rengini boyadığınızda, televizyon izlerken bile bunu yapın. Bu sizin eşinizin fikirlerine değer verdiğini gösterir.

3 – Yemek Detayı Önemli

Eşinizle akşam yemeklerinizi ihmal etmeyin. Akşam yenilen yemek, genellikle tüm ailenin bir arada olduğu yemektir. Bu nedenle iletişimin, yoğun olduğu sıralardır.

Eşinize gününün nasıl geçtiğini sorun ve onu dinleyin. Bu ilişkinize farklı bir boyut katacaktır ve mutluluğun kilitlerinden birisi olacaktır.

‘Ben’ kelimesini çok kullanmamaya çalışın. ‘Biz’ dediğinizde eşiniz sizi daha çok sahiplenecektir.

4 – Sevdiğinizi Söylemeyi Hiçbir Zaman Ertelemeyin

Kendi aileniz kadar eşinizin ailesini de sevin. Eşiniz, onun ailesine verdiğiniz değeri görünce size bir kat daha bağlanacaktır.

Son bir tavsiye; hiçbir zaman ‘seni seviyorum’ demeyi unutmayın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.