Netteki Blog

Evde Öksürük İçin Ne Yapmalıyız? İşte Doğal Çözümler!

28.02.2023
224
Evde Öksürük İçin Ne Yapmalıyız? İşte Doğal Çözümler!

Grip ve buna eşlik eden öksürük halinde kullanılan ilaçlar, bir yandan bu rahatsızlıkları giderirken diğer yandan da metabolizmayı bozarak bağışıklık sistemini zayıflatıyor. Bu sebeple, bu durumlarla karşılaşıldığında evde yapılacak basit tariflerle, ilaca başvurmadan iyileşmek mümkün.

İnatçı Öksürük İçin Zencefil Ve Limon

Zencefil, birçok amaçla kullanılan bir bitki. Et yemeklerine tat vermekten, çeşitli içeceklere kadar her yerde kullanılan zencefil, aynı zamanda mükemmel bir öksürük kesici. Bunun için taze zencefil kullanmanız, tavsiye ediliyor.

Zencefil ile öksürük kürü hazırlamak için, zencefili iyice yıkayarak, dış kabuğu ile birlikte ince ince dilimler halinde doğrayın. Ayrı şekilde limonu da ince dilimler halinde kesin.

Daha sonra bunları zencefilin kokusu çıkıncaya kadar kaynatın ve sıcakken için. Her seferinde yeni bir zencefil limon çayı hazırlayarak, tazeyken tüketmeniz önemlidir. Bu küre bir hafta devam ettiğinizde, öksürükten eser kalmadığını fark edeceksiniz.

Bu kürü hazırlarken ne kadar zencefil kullanacağınıza kendiniz karar vermelisiniz. Zencefil biraz acımsı bir bitkidir.

Eğer onun tadına alışık değilseniz, zencefili miktarını daha az kullanmalısınız. Aynı zamanda bu çayı biraz balla tatlandırarak içebilirsiniz. Balın, öksürük için bir şifa kaynağı olduğu unutulmamalıdır.

 Balın Mucizeleri

Öksürük için ılık sütün içine karıştıracağınız bir miktar balın, en iyi öksürük şuruplarından bile daha etkili olduğunu göreceksiniz.

Bunu her akşam yatmadan önce yaparsanız, aynı zamanda sizi hastalıklardan koruyan bir iksir olacaktır.

Balın içerisine bir miktar yeni çekilmiş karabiber karıştırmak da, öksürük için birebir gelecektir. Hatta bu karışıma biraz da kekik eklemeniz, tarifi daha da etkin kılar.

Ihlamurun öksürük için etkilerini unutmamak gerek. Elma kabuğu ve ayva çekirdeği ile hazırlanan ıhlamuru, bal ile tatlandırarak içmek, öksürük sorununu tamamen yok etmenize yardımcı olacaktır.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.