Netteki Blog

Erkekler Neden Evlilik İstemez? 3 Kısa Bilgi

28.02.2023
229
Erkekler Neden Evlilik İstemez? 3 Kısa Bilgi

Kadınlar için evlilik denilince akan sular dururken erkekler için her zaman aynı şey söylenememektedir. Birçok erkek ilişki sürdürmekte oldukça başarılı olsa da ilişkinin boyutu evliliğe dayandığında ciddi çekinceler ortaya çıkmaktadır. Peki, erkekler neden evlilik istemez?

1 – Maddi Kaygı

Maddi güç konusunda erkekler kadınlara göre daha çekimser davranmaktadır. Evlilik için güçlü bir maddiyata sahip olmayı tercih eden erkekler, bu konuma gelene kadar evlenmek istemiyor.

Aile bireylerinin ihtiyaçlarını karşılama ve standartların üzerinde bir yaşam sağlama konusunda erkeklerin istekli olması evlilik sürecini bu dengede uzatıyor.

Onu ikna etmek için paranın her zaman önemli olmadığını, mutluluk ile birçok şeyi aşabileceğinizi kanıtlayın.

2 – Sorumluluklardan Kaçma

Evlilik denilince ilk akla gelen olgu sorumluluk, birçok erkeğin gözünü korkutmaktadır. Bekarlık sürecinde rahat yaşamaya alışmış erkekler, yeni bir aile düzeni ve yeni alışkanlıklar kazanma konularını ürkütücü buluyor

Flört ya da arkadaşlık sürecinde olduğu gibi ilişkiler kolayca bitirilemeyeceğini bilen erkekler, evlilik bilincinden korkmaktadır.

Evin, eşin ve hatta çocukların sorumluluğunu gözlerinde büyüten erkekler, sahip olduğu ve olacağı sorumluluklardan kaçıyor. Hayatın müşterek olduğunu ve tüm sorumlulukları birlikte göğüsleyeceğinizi ona gösterin.

3 – Özgürlüklerin Kısıtlanma Düşüncesi

Evlilik özgürlükleri kısıtlar mantığına inanmış erkekler, evlilikten korkuyor. Evlilik demek düzen demektir. Durum böyleyken, evlilik sürecinde hayat daha rutine binmekte, bekârlıkta yapılmış birçok alışkanlıktan vazgeçilmektedir.

Evli çiftler istediği zaman arkadaşları ile buluşamaz, gece dışarı çıkamazken, bu durum erkeklerde özgürlüklerinin kısıtlandığı hissiyatını uyandırmaktadır. Bu noktada partnerinizi telkin etmek ve özgür olduğunu aşılamak sizin elinizde.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.