Netteki Blog

Enfeksiyona ne iyi gelir diyenler için tamamen doğal reçeteler!

28.02.2023
274
Enfeksiyona ne iyi gelir diyenler için tamamen doğal reçeteler!

Enfeksiyonlara karşı adeta bir silah olarak kullanılan, oldukça güçlü bitkiler bulunmaktadır. Bu bitkilerin içeriğindeki antioksidan, anti bakteriyel ve iltihap kurutucu maddeler, enfeksiyonların yok edilmesinde etkilidir.

Ancak enfeksiyon ciddi bir sorundur. Bu bitkiler ancak, doktorun uygun göreceği tedaviye ek olarak kullanılmalıdır.

Enfeksiyona İyi Gelen Faydalı Doğal bitkisel rereçeteler!

 1- Tarçın: Tarçın doğal bir antibiyotiktir ve iltihap kurutucu özelliğe sahiptir. Ayrıca vücuttaki şeker dengesini kontrol atına alma özelliğiyle, oluşan yaraların çabuk kapanmasında etkilidir.

2- Zencefil: Doğal bir antioksidan olan zencefil, vücutta detoks etkisi yaratarak, enfeksiyona neden olan bakteri veya iltihabın sökülmesine yardımcı olacaktır.

3- Mısır Püskülü: Genellikle haşlama ve ya patlamış mısır olarak tercih edilen mısırın sadece taneleri değil, püskülü de oldukça faydalı bir kaynaktır.

Özellikle idrar yolu enfeksiyonlarında etkilidir. İdrar söktürücü özelliği sayesinde, idrar yollarına yerleşen bakterilerin atılmasını sağlar.

4- Nane: Antioksidan ve anti bakteriyel özelliği ile nane, ateşli seyreden enfeksiyonlarda kullanılır. Bu gibi durumlarda vücut ısısını düşürerek, enfeksiyon virüslerinin yaşamasına engel olmaktadır. Ayrıca ağrı dindirme özelliğine de sahiptir.

5- Mercanköşk Bitkisi: Solunum yolları enfeksiyonu ve akciğer iltihabı gibi durumlarda faydalı olan bu bitki, demlenerek çay olarak içilebilir.

Akciğerlerde yerleşmiş olan iltihap ve balgamın sökülmesinde yardımcıdır.

6- Sarımsak: Uzak Doğu felsefelerine göre sarımsak, uzun yaşam iksiridir. Doğal bir antibiyotik, anti bakteriyel ve antioksidan olan sarımsak, vücuttaki ödemin ve iltihabın atılmasına yardımcı olurken, bağışıklık sistemini güçlendirerek, vücudu hastalıklara karşı dirençli kılmaktadır.

7- Soğan: Hemen her yemekte kullanılan soğan, kaynatılarak suyu içildiğinde önemli bir enfeksiyon giderici olabilmektedir.

Vücutta enfeksiyona neden olan zararlı maddelerin atılmasını sağlayan soğan suyu, kür olarak kullanıldığında bir hafta içerisinde her türlü enfeksiyonu atlatmak için etkili olmaktadır.

8- Ekinezya: Kış çaylarında özellikle kullanılan ekinezya, boğaz ve kulak enfeksiyonlarını gidermede kullanılır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.