Netteki Blog

En İyi Av Köpeği Cinsleri ve İsimleri

28.02.2023
426
En İyi Av Köpeği Cinsleri ve İsimleri

İz sürebilme kabiliyetine sahip av köpeklerinde hedefe odaklanma yeteneği, arazi yapısına uygun olup olmadıkları, avları saklandıkları yerden bulup çıkarmaları gibi birçok özelliğe sahiptir.

En İyi Av Köpeği Cinsleri

Dachshund; Küçük av hayvanlarının izini sürmekte ustadır. Küçük boyutlarda olan cins hem av hem de şehir hayatına uygundur. 13-23 cm boyunda ve yaklaşık 7-14 kg ağırlığındadır.

Türkçede porsuk olarak bilinen cinsin üç değişik çeşitleri bulunur ve bu türleri tüyleriyle birbirinden ayrılır. Yapıları ve cesur doğaları gereği açık alanlar için uygundur.

Tilki Teriyeri; Diğer av köpeklerine göre bulunması zor olan cinsin 30-38 cm boyları vardır. Tilki avında kullanılmak için uygun olan av köpeğinin küçük vücutları olmasından dolayı dar alanlardan kolay geçer ve uzun bacaklarıyla tilki avlarına uyum sağlar.

Tilkilerin inlerinden ve saklandıkları diğer yerlerden çıkarmakta ustadır. Amerikan köpek kulüpleri Tilki teriyerini kısa ve uzun tüylü olarak iki sınıfa ayırmıştır.

İspanyol Su Köpeği; Zeki, çevik ve eğitime yatkın cins olarak bilinir. Sık tüyleri olan köpeğin çalıların arasına dolanabilir.

Yüzyıllar boyunca çoban köpeği olarak kullanılmıştır. Arama kurtarma, bomba ve uyuşturucu madde arama görevinde de kullanılabilen cinsin eğitime yatkın zeki, yetenekli, ve uyumlu oldukları için av köpeği görevinde de iyidir.

İngiliz Springer Spanyel; Av köpeklerinin tüm özelliklerini taşıyan köpek cinsi kuşları saklandıkları yerde bulup çıkarma konusunda iyidir.

Genellikle kuş avlarında kullanılır. 18-23 kg ağırlığında ve yaklaşık 50 cm boyundadır. Küçük cüsseleriyle av alanında gerekli cesareti göstermekte sorun yaşarlar.

Güçlü bacaklarıyla yüksek enerji seviyeleri uzun günler süren avlara dayanıklıdır. Zorlu hava şartlarına dayanıklıdır.

Kuş avlarında kuşa zarar vermeden sahibine ulaştırırlar. Yetenekli ve çok yönlü fonksiyonlarıyla sahibiyle yakın dost olabilir.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.