Netteki Blog

En güzel Harika Gül Resimleri

28.02.2023
292
En güzel Harika Gül Resimleri

Beyaz Güller:
Beyaz güller masumiyeti, saflığı, saygıyı ve değeri simgelemektedir. Beyaz gül en eski gül çeşitlerindendir. Beyaz güller saflığı temsil ettiği için gelinlerin vazgeçilmezidir.

Eski zamanlarda aşkın sembolü olmuştur ancak zamanla yerini kırmızı güle bırakmıştır. Beyaz güller tarihsel bir öneme de sahiptir.

Devlet armalarında inancın ve aşkın sembolü olarak yerini almıştır. Almanya’da Hitler’e karşı olan bir grup öğrenci kendilerine “Beyaz Gül” olarak isimlendirmişlerdir. Böylece saf niyetlerini göstermişlerdir.

Kırmızı Güller:

Tutkuyu, aşkı, cesareti, saygıyı sembolize etmektedir. Tek bir gül “seni seviyorum” anlamına gelmektedir. Kırmızı gül tarih boyunca sadece aşkı simgelemiştir.

Kırmızı güller şiirlerde, sanat eserlerinde, resimlerde kullanılmıştır. Kırmızı güller insanlar için ilham kaynağı olmaktadır. Kırmızı güller, Yunan Mitolojisinde aşk tanrıçaları ile ilişkilendirilmişlerdir.

Pembe Güller:

Tatlılığın, mutluluğun, teşekkürün ve inceliğin sembolüdür. Teşekkür ve tebriklerde genellikle pembe güller kullanılmaktadır. Pembenin birçok çeşidi vardır. Canlı pembeden solgun pembeye kadar sayısız pembe güller vardır. Örneğin en solgun pembe gül, inceliğin ve neşenin simgesidir.

Sarı Güller:

Arkadaşlığın, neşenin ve hoş geldin mesajlarını içermektedir. Ancak Alman Kültürü’nde ihanetin sembolüdür.

Sarı güller genellikle hastalara, yeni nişanlanan veya evlenen kişilere ve yeni annelere gönderilmektedir.

Turuncu Güller:

Gururun, arzunun ve hevesin simgesidir.

Şeftali Rengi Güller:

Genellikle minnettarlığı ve takdiri ifade etmektedir. Hoş renkleri ile sempatiyi vurgulamak içinde verilebilir.

Lavanta Gülleri:

İlk görüşte aşkı sembolize etmektedir.

Mavi güller:

Mavi güller henüz doğal olarak yetiştirilemediği için araştırmaları sürmektedir. Mavi güller lavanta ve mor renge benzer şekilde varlardır ve ışıkta mavi gibi görünmektedirler.

Henüz doğal olarak bulunamadığından “elde edilemez” olarak nitelendirilmiştir.

Gül çeşitleri bu şekildedir. Arkadaşınıza, sevgilinize, annenize ya da istediğiniz kişiye anlamları olan güllerden yollamak sevginizi daha güçlü tutacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.