Netteki Blog

En Büyük Köpek Irkları

28.02.2023
311
En Büyük Köpek Irkları

Dünya üzerinde pek çok köpek ırklarının olduğunu ve bunların gerçek anlamda büyük boyutlara ulaştığını söylemek mümkündür.

Bazıları ülkemizde alışık olmadığımız ve dünyanın çeşitli yerlerinde olabilen ırkları da barındırabiliyor. Tabi temel köpek özellikleri aynı olmasına karşın, fiziki açıdan şaşkın oluşturabilecek boyutlara da ulaştıkları biliniyor.

Genel anlamda bakıldığında en büyük köpek ırkları arasından;

Kafkas Çoban Köpeği: Kars Çoban Köpeği olarakta isimlendirilebilmektedir. Boy oranı 75 santim iken, ağırlığı ise 50 kiloya kadar ulaşabilmektedir.

Kuvaz: Boyu 76 santim olan ve kilo oranı 55’i bulan ırklardan bir tanesidir. Erkekleri 70 ile 76 santim iken dişileri ise 65 – 70 santim arasında olabilmektedir.

İngiliz Mastifi: Genelde sevecen, iyi huylu ve ağırbaşlı ırkı olarak bilinmektedir. Erkek ve dişilerinde ortalama boy 70-91 santim civarında seyretmektedir.

Kilolar ise dişilerde 55 ile 77 kilogram arasında değişirken, erkeklerde bu oran 73 ile 100 kilogram arasında değişebilmektedir.

İrlanda Av Köpeği: Boyları 78 santime kadar uzanan, ince yapılı olan ve yüzünün genelde süs köpeğine benzetilse de epeyce iri olan köpek türü olarak bilinmektedir.

Sen Bernand: 90 santimetreye kadar boyu ulaşmaktadır. Genelde çizgi filmlerden alışkın olduğumuz köpek türüdür. İri, yardım sever ve arama kurtarma görevlerinde etkin rolü oynayan özellikleri de bulunur. İsviçre kökenli olarak geçmekte ve bilinmektedir.

Sivas Kangalı: Ülkemizin milli olarak adlandırılan köpek türü olmaktadır. Koruyucu, Atik, yabancılara karşı sinirli, bağımsız olabilen tür özelliklerini de barındırmaktadır.

Boy oranları erkeklerinde 77 ile 86 santim arasında değişebiliyor. Dişilerde ise 72 ile 77 santim arasındadır. Kilo dişilerde 41-54 iken, erkeklerde 50-66 kg arasındadır.

Tüm bunların yanı sıra Alman kökenli olan siyah Danua, Akbaş Çoban Köpekleri, Fransız Mastif ya da Ternöv türü köpeklerde, en büyük köpek ırkları arasında geçmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.