Netteki Blog

Düzgün Kaş Alma Yöntemi

28.02.2023
275
Düzgün Kaş Alma Yöntemi

Gözlerdeki ifadeyi tamamlamak ve yüze mana kazandırmak kaşların görevidir. Bu açıdan bakıldığında estetik bir görev üstlenen kaşlar özellikle bayanların yüz bütünlüğünde ve güzelliğinde çok etkin bir rol oynar.

Yüzün geneline oranla doğru olarak alınması ve doğal bir görünüm yansıtması da son derece büyük bir önem taşır. Aksi takdirde yüzdeki ifade bozulabilir. Kişi olduğundan çok daha asabi, sert ve yaşlı görünebilir.

Her kaş modelinin herkese yakışmayacağı gibi herkeste farklı duracağı da bilinmelidir. Dönem dönem moda haline gelen kaş modelleri herkese uygulanmayabilir.

Her bayanın yüzüne gidecek olan bir kaş şekli ve kaş alma stili de mutlaka vardır. Bu konuda uzmanlardan yardım almak, yüzünüze en çok gidecek olan kaş şeklinizi bulup kullanmanızı sağlar.

Kaş almayla alakalı bilinmesi gereken ilk kural; kaşınızın başlangıç noktası, tam olarak burun kıvrımınızla aynı hizada olmalıdır. Burun kıvrımı göz hizasında devam edip bitmelidir.

Burun ve kaş yüzün köprüsüdür. İkisi orantılı olmazsa yüzünüzün güzelliği tamamen çökebilir. Fazla uzun olan kaşlar ise yorgun, mutsuz veya sinirli görünmenize sebep olur.

Kaşlarınızı almaya başlamadan önce gözlerinizin önünde mutlaka canlandırın. Cımbızı elinize almadan önce kaş kaleminizi elinize alın ve kaşlarınızın sınırlarını belirleyin. Böylelikle gereksiz olan kılları çekip kaşınızın şeklini bozmamış olursunuz.

Hayalinizde ki kaş şekline uygun olan bir altyapı yoksa sadece kalemle istediğiniz kaşı elde edemezsiniz. Kaşlarınızı yukarıya doğru fırçalayarak sınırları en doğru şekilde belirleyebilirsiniz.

Küt ucu olan bir cımbızla kaşlarınızı almaya başlayın. Profesyonel değilseniz kaşınızın üst kısmını kesinlikle almayın. Kaşlarınızın kavisine sadık kalın ve yeni bir kavis yaratmaya çalışmayın.

Düz bir yüzeyle kaşlarınızda bulunan boşlukları tespit edin. Bu alanları kaş kalemiyle doldurabilirsiniz.

Kaşlarınızı kesinlikle çok fazla kısaltmayın. Eğer çok uzun olan kaş kılarlınız varsa kılların kalınlaşmaya başladığı bölgeye kadar kesebilirsiniz.

Simetrik bir görüntü yakalamak adına kaşın başlangıç ve bitiş noktasıyla kavis yüksekliğinin aynı olması yeterlidir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.