Netteki Blog

Dostluk ile ilgili kompozisyon örneği

28.02.2023
347
Dostluk ile ilgili kompozisyon örneği

Son zamanlarda dostluk kavramının özellikle sosyal medyada çok mantıksız ve eski haline uygun olmadan kullanıldığı görülebiliyor.

Yeni tanışan ve birkaç gün içerisinde henüz hiçbir beklenmedik durumun üstesinden gelinmeden, sırf iyi anlaşıldığı için bu tabirin kullanılması dikkat çekiyor.

İnsanların birbirini sevmesi, huylarının birbirine yakın olması ve iyi anlaşmaları her zaman için dost olacakları anlamına gelmeyecektir.

Arkadaş olunabilir ve belirli vakitlerde düzenli olarak eğlenilebilir, tecrübeler edinilebilir. Bunun oluşması için herhangi bir şey yapmaya gerek olmayacağı gibi, karşıdakinin düşüncesini yüzde yüz olarak bilmek ve ne yapacağını öngörebilmek de önemli değildir.

Gerçek Dostluk Kavramı Nasıl Oluşur?

İnsanların beraber vakit geçirmekten hoşlandıkları herkesi sevebilmeleri gibi bir yapıları bulunabilir.

Gülmek, eğlenmek ve üzülmek de yalnız olduğu taktirde depresyona itebilecek durumların başında geliyor.

Sosyal canlılar olduğumuz ve farklı insanlarla etkileşim halinde olmamız gerektiği için, kendimize uyacak birilerini arayabiliriz.

Bunun illa ki karşı cinsten veya aynı cinsten olması gibi bir zorunluluğu bulunmaz. Fedakarlık yapılabilecek, her zaman önem verilebilecek ve yıllar boyunca aynı fedakarlığı birlikte devam ettirilebilecek kişiler önemlidir. Normal arkadaşlar ile dostlarımız arasındaki farklar da burada ortaya çıkacaktır.

Her insanın birbirleri için merhamet ve hoşgörü duygusunu ortaya çıkarması ve sevgiyle harmanlaması son derece doğaldır.

Bunun da insanlığın en temel özellikleri arasında gösteriliyor olması, fedakarlığın tanımının tekrar yapılmasına neden olacaktır.

Sadece çok fazla sevilen veya sizin için aynı şeyleri yapacağını bildiğiniz kişiler için bazı şeyleri yapmaya yeltenebilirsiniz.

Böylelikle de kavramın tam olarak ortaya çıkabilmesi ve her zaman için önemini yansıtabilmesi mümkün olabilecektir.

Çok kısa veya çok uzun süreler birlikte olan insanların, zaman dilimlerinde dostluk ve arkadaşlık arasındaki orantıyı kurması mümkün değildir. Uzun süre yan yana durmanın bu kavramı canlandırması beklenmemelidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.