Netteki Blog

Dostluk İle İlgili Kompozisyon Kısa Ve Öz

28.02.2023
1.465
Dostluk İle İlgili Kompozisyon Kısa Ve Öz

Dostluk, bu hayattaki en güzel değerlerden bir tanesidir. Sadece insanlar için değil tüm canlılar için dostluk çok önemlidir.

Dostluk kelimesinin pek çok şekilde tanımı yapılabilse de insanlar gerçek bir dost edinmeden bu kelimenin anlamını anlamamaktadır.

Dostluk tüm canlılar için çok önemlidir. Mesela, pek çok hayvanın insan dostu olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bu durum karşılıklıdır.

Hayvanlar, kendilerine iyi davranan insanlarla çok iyi dost olabilmektedir. Bu konunun dünya üzerinde milyonlarca örneği bulunmaktadır.

Hayvanlar arasında ya da hayvanlarla insanlar arasında olduğu kadar, dostluk kavramı insanlar arasında da çok önemlidir.

Gerçek dostlar hastalıkta, sağlıkta, sevinçte, üzüntüde, zor günde dostlarının yanında olmaktadır.

Dost, arkadaş sevgisi dünya üzerindeki en büyük sevgiler arasında yer almaktadır. Bu nedenle de geçmişten beri dostluk kavramı ile ilgili pek çok şarkı söylenmiş ya da şiir yazılmıştır.

Bazı dostluklar kısa sürebilmektedir. En küçük durumda biten arkadaşlıklar, dostluk olarak tanımlanamaz. Gerçek dostluklar, ömür boyu sürmektedir.

Çünkü bir insanın dostu olmak, onu her şeyi ile kabul etmek ve her zaman yanında olmaktır.

Eğer bunlar gerçekleşmiyor ise o yalnızca arkadaşlıktır. Arkadaşlık ve dostluk kavramları asla karıştırılmamalıdır. Bir insanın çok fazla arkadaşı olur ancak dost sayısı daha azdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.