Netteki Blog

Dostluk ile ilgili güzel bir kompozisyon

28.02.2023
387
Dostluk ile ilgili güzel bir kompozisyon

Dost dediğiniz zaman içinizde uyanan hisler kadar güzeli var mıdır? Bir dost nedir? Kardeş, arkadaş, sadakat, mutluluk ve çok daha fazlasını dostu açıklarken kullanabiliriz.

Ancak insan gerçek dostlarıyla var olan ve varoluşunu dostlarıyla anlamlandıran bir varlıktır. Yalnızlığınızı hissettiğiniz anda sarıldığınız ilk insanlardan biridir dost ve bilirsiniz ki o vardır, hep olacaktır…

Hayatınızda başınıza gelecek şeylerle ilgili sizi tamamen objektif olarak yargılayacak olan, başınıza bir şey geldiğinde koşacak olan, sadece onaylamak için değil gerçekten samimiyetine güvendiğiniz için size düşündüklerini çekinmeden anlatacak olan kaç kişi vardır?

İşte tüm bunları yapacak olanlar o kadar azdır ki bir insan hayatında. Gerektiğinde size katılmadığını açıkça söyleyecek, tartışsanız da hiç gitmeyeceğinden ve sonrasında gülerek sarılacağınızdan emin olduğunuz insanları bulmak ve onları kaybetmemek size gerçek dostlar kazandıracaktır.

Herkes insanın dostu olamaz. Hayatınız boyunca birlikte yürüyeceğiniz bir ışık gibi düşünebileceğiniz dostlar siz karanlıkta kaldığınızda sizi aydınlatacak olan yegane varlıklardır.

Işığıyla size yol gösterecek olan dostlar, size iyi gelen, daha güçlü durmanızı sağlayan sizi ayağa kaldırandır.

Başarınızı paylaştığınızda en az sizin kadar sevinen ve gururlanan, üzüntünüzde acınızı içinde hisseden, yardıma ihtiyacınız olduğunda her şeyi bırakıp sizin yanınıza koşan kişidir dost. Kıymetlidir ve ömür boyu kıymetli kalmalıdır.

Şimdi gözünüzün önünden gerçek dostlarınızı geçirin ve bugüne kadar onlar için ne yaptığınızı, onların sizin için hangi fedakarlıklarda bulunduğunu düşünün.

Sonra gidin ve o çok sevdiğiniz dostunuza sarılın. Çünkü dostlar sevginizi en çok hak eden insanlardan biridir.

İnsan kendi ailesini seçemez belki ama doğduktan sonra kendisine bir aile oluşturur. İşte dostlar bu ailenin en önemli üyesidir, dostlar ailemizdir, dostlar bizdir, yüreğimizdedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.