Netteki Blog

Doğa ile ilgili kompozisyon

28.02.2023
720
Doğa ile ilgili kompozisyon

Doğa ile ilgili kompozisyon

Doğa her şeydir. Hayatın kendisidir. Bizde sizler için doğa , evren hakkında bir kompozisyon örneği hazırladık. Dilediğiniz gibi ilham alıp , kullanabilirsiniz.

Doğa Bizim Her Şeyimiz

Doğa canlıların kendi kendilerine yaşadıkları, kendini yenileyen ve zamanla değişen en büyük yaşam alanıdır. İnsan eli değmemiş her şey doğa sınıfına girer.

Doğa tabiatın bizlere verdiği bir hediyedir. Doğada aç kalmaz, üşümez, korunuruz. Tabi ki insan beşer bir varlık olduğu için maalesef doğanın kıymeti ve bize getirdiği imkanlar, güzellikler hepsi kıymeti bilinmeyen olgulara dönüştü. Bize tamamen kucak açan ve birçok canlıya ev sahipliği yapan bu güzelliğe sahip çıkmalı ve kıymetini bilmeliyiz.

İnsanın her ne sıkıntısı ya da derdi olursa aslında kalabalık hayattan, yozlaşmaktan ve çevreye, daha doğrusu kent hayatının çetrefillerine uyum sağlayamamaktan kaynaklanır.

İktidar hırsı, insanların insanlara yaptıkları, savaşlar, kısacası kalabalığın ve şehirleşmenin getirdiği tüm sorunları doğayla baş başa kalıp aşabiliriz.

Doğada bulunmak insanlara bir düşünme fırsatı, kendini dinleme ve analiz etme fırsatı sunar. Bütün bir hafta plazalarda çalışıp hafta sonu yemyeşil bir yerde bisiklet sürmek ya da koşmak doğanın değerli çocuğu insanlığa en büyük hediyelerindendir.

Doğayla iç içe olmak, kıymetini bilmek ve söyleyebildiklerini anlamak her insanı başka bir sınıfa sokar. Doğanın kıymetini bilen insanlar ayrıcalıklı insanlardır. Hayatın ve doğanın kıymetini bilmek en büyük şükürdür.

Doğada yaşayan binlerce hayvan, binlerce çeşit ağaç, belki türünü bile bilmediğimiz binlerce canlı çeşidi vardır. Hepsi ekosistemin değerli bir parçasıdır. Biri olmadan diğeri tam olmaz. Doğada gereksiz hiçbir şey yoktur. Hiçbir doğa olayı da gereksiz değildir.

Her şeyin mükemmel bir sistem içinde olduğunu görebilmek ve daha iyi anlayabilmek için doğayla baş başa kalıp belki bir karıncanın yuvasına kendinden büyük yiyecekler taşımasını izleyebilirsiniz. Bu mükemmel döngü ve sistem her insanı kendine hayran bırakır.

Doğa ile ilgili kompozisyon

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.