Netteki Blog

Doberman Yavru Eğitimi

28.02.2023
330
Doberman Yavru Eğitimi

Doberman köpek cinsleri arasında asaletin ve zekanın temsilcisi konumunda olan köpeklerdir. Dobermanlar güçlü fizikleri ve inanılmaz zekaları sayesinde en beğenilen koruma köpekleri arasında yer alırlar.

Dobermanlar sahiplerine inanılmaz derecede bağlı olan ve zekaları sayesinde birçok şeyi öğrenebilen köpeklerdir.

İyi bir doberman sahibi olmanız için dominant ve kararlı bir eğitmen olmanız gereklidir. Doberman yavrularınız için vereceğimiz bakım önerileri ise;

Yavru dobermanınızı kesinlikle sürekli değişen eğitim metodlarına göre büyütmemelisiniz. Kararlı bir eğitim ve küçüklük döneminden itibaren kural eğitimini sıkı vermelisiniz.

Dokunarak öğretmeyi ve sevgiyi hissettirmeyi yavruluk döneminde asla ihmal etmemelisiniz.

Aslında ömürleri boyunca hareketli olacak olan doberman yavrunuz yavruluk döneminde de çok fazla hareketli olacaktır.

Enerjisini atmasını ve vücudunu geliştirmesine izin verecek bir hareket alanına sahip olmalısınız. Yani tüm gün bahçede bağlı kalmak bir doberman için uygun bir yetişme ve yaşama alanı değildir.

Doberman cinsi yavrunuzun fazlasıyla zeki ve kolay öğrenen bir yapıda olduğunu unutmayın. İstediğiniz objeleri size getirmesi ve ufak görevler ona bir görev değil de ödül gibi gelecektir.

Ayrıca dobermanınızın enerjisini atmasına oldukça faydası olacağı için köpeğinize bir iş vermeniz onu mutlu edecektir.

Dobermanlar oldukça sahiplenen köpekler oldukları için evinize gelen misafirlere karşı nasıl davranması gerektiğini öğretmelisiniz.

Bu eğitimi küçüklük döneminde vermezseniz sıkıntı yaşayabilirsiniz. Kuracağınız bir göz kontağı ya da sesli komut sayesinde eve gelen misafirin dost olduğunu ve sizden biri olduğunu anlamasını sağlayacak eğitimi vermelisiniz.

Dobermanınızın yavruluk döneminde beslenmesini kesinlikle takviyelerle desteklemelisiniz. Oldukça hareketli ve atik bir hayvan olduğu için kas kütlesi de fazla olacaktır.

Köpeğinizi protein ağırlıklı ve besleyici özellikteki takviyelerle yavruluk döneminde besleyebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.