Netteki Blog

Diş eti ağrısı için evde ne yapılır? Nasıl geçer diyenler için 5 doğal öneri

28.02.2023
317
Diş eti ağrısı için evde ne yapılır? Nasıl geçer diyenler için 5 doğal öneri

Diş eti ağrısı, diş etinde veya dişin kökünde meydana gelen iltihaplanma sonucunda oluşur. Yoğun ve şiddetli olan bu ağrı, ağrı kesici kullanmadan, evde uygulanacak bazı yöntemlerle geçirilebilir.

1. Karanfil Yağı

Karanfil, diş sorunlarına en iyi gelen doğal ürünlerden birdir. İçeriğindeki doğal maddelerle, ağrıyan bölgeyi bir süreliğine uyuşturma özelliğine sahiptir.

Karanfili direk olarak ağrıyan dişin veya diş etinin üzerine koyabilirsiniz. Ancak karanfil yağı çok daha etkilidir.

Birkaç damla karanfil yağını, ağrıyan diş etinin üzerine sürmeniz yeterlidir. Ya da karanfil yağını bir pamuğa dökerek bu pamuğu ağrıyan diş eti üzerinde bekletebilirsiniz.

2. Buz

Ağrıyan diş etine buz uygulamak, diş sinirlerini olumsuz etkileyerek, daha çok ağrıya neden olacakmış gibi görünüyor değil mi? Aslında tamamen yanlış.

Çünkü diş etindeki iltihaba neden olan bakteriler, soğuk ortamda yaşayamazlar.

Üstelik buz, bölgedeki sinirleri donduracağı için ağrı, kısa süreliğine de olsa ortadan kalkacaktır. Bu uygulama için küçük bir parça buz yeterlidir.

Bu buzu ağız içinden ağrıyan bölgeye koyabilirsiniz. İsterseniz, yanak üzerinden de uygulamak mümkündür.

3. Toz Zencefil

Zencefil iltihap kurutucu özelliğe sahiptir. Bir miktar toz zencefili, ağrıyan diş etinin üzerine koyduğunuzda, zencefilin tadı acı olduğu için bölge hissedilen ağrıyı bastıracaktır.

4. Tuzlu Su

Tuzlu su, diş ve diş eti ağrılarını rahatlatmasıyla bilinir. Bir tatlı kaşığı tuzu, bir su bardağı suya koyarak eritin. Bu suyla ağzınızı çalkalayın.

Bu esnada tuzlu suyu, ağrıyan bölgede daha fazla tutun. Tuz, ağız içinde hijyen sağlayacak ve ağrıya neden olan bakterileri yok edecektir.

5. Kekik veya Kekik Yağı

Bir miktar kekiği veya kekik yağını diş etine koyduğunuzda ağrı kesilecektir. Kekik anti bakteriyel bir etkiye sahiptir. Ayrıca diş köklerindeki sinirleri uyuşturur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.