Netteki Blog

Diş apsesi kaç günde geçer ve ne kadar sürede iyileşir

28.02.2023
442
Diş apsesi kaç günde geçer ve ne kadar sürede iyileşir

Diş apsesi kaç günde geçer merak ediyorsanız o zaman bu konuda sizlere yardımcı olalım. Apse vücudun bir yerinde irin olarak birikmesine denir. İrin’in rengi sarımtırak renktedir ve koyucu olmaktadır. Diş apsesi olduğu zaman iltihap dişte veya dişin yakınlarında olur. Diş apsesi oluşmuş olduğu yere göre 2’ye ayrılmaktadır. Birincisi diş kökü , diğeri ise diş eti arası olmaktadır.

Diş kökünde bulunan apseler eğer önceden diş tedavisi olunmuş ve sonrada yaraların zaman içerisinde iltihaplanmasına veya çürümüş olan köklerin hiç tedavi edilmemiş olmasından dolayı apse oluşabilir. Yaptırmış olduğunuz dolgular eğer çok eski ise o zaman bakteriler o bölgeden kolayca geçer ve sonrada diş köklerine ulaşarak iltihaplanmalara neden olur.

Diş etlerini etkileyen apseler ise eğer düzenli olarak ağız bakımı yapmadı veya düzgün bir şekilde bakmadı iseniz o zaman diş etlerine zarar verirsiniz. Diş etine genel olarak şekerli yiyecekler , asitli olan gıdalar zarar vermektedir bu yüzden bu tarz yiyeceklerden uzak durunuz. Diş etinde oluşan apseler aynı zaman da bağışıklık sisteminiz zayıf ise o zaman da meydana çıkar.

Peki diş apsesi ne zaman geçer ve iyileşme süreci nedir ? İyileşme süreci tam olarak sizin farkına varmanızla başlar. Çünkü antibiyotik tedaviler uygulayacağınız için iyileşme süreci fazlada olabilir azda. Tabi diş apsesi antibiyotikler ile geçebilir fakat bazı durumlarda cerrahi müdahalede gerekebilir. Bazen diş apseleri inatçı olur ve kendisini dışarıya atmaz bu yüzden de doktor tarafından uygun görülen yöntemler ile tedavi olursunuz. Diş apsesi için ilk olarak röntgen çekilir. Apsenin iyileşme süreci her zaman kişinin bağışıklık sistemine bağlıdır. Eğer sizin bağışıklık sisteminiz çok iyi ise kısa sürede geçer ama kötü ise çok uzun sürebilir.

dis-apsesi-kac-gunde-gecer

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.