Netteki Blog

Damla Sakızlı Farklı Sütlaç Tarifi

28.02.2023
285
Damla Sakızlı Farklı Sütlaç Tarifi

Damla Sakızlı Farklı Sütlaç Tarifi

Sütlaç Türk mutfağında sevilerek tüketilen bir sütlü tatlı çeşididir. Esas adı sütlü aş olan sütlaç, zamanla sütlaç ismini almıştır. Ana malzemesi süt, pirinç ve şeker olan sütlacın çeşitli hazırlanış şekilleri vardır. Fırında damla sakızlı sütlacı hadi yapmaya başlayalım.

Damla Sakızlı Sütlaç Malzemeleri:

• 1 litre süt,

• 1 su bardağı şeker,

• 2 yemek kaşığı pirinç, (pirincini bol sevenler 3 kaşık kullanabilir.) (Haşlamak için 1 su bardağı su)

• 1 yumurta sarısı,

• 1 tatlı kaşığı pirinç unu,

• 1 tatlı kaşığı nişasta,

• 1 parça damla sakızı.

Damla Sakızlı Sütlaç  Hazırlanışı:
İlk olarak iyice yıkanan pirinçler bir tencereye alınır ve su eklenerek, kısık ateşte haşlanır. Süt derin bir tencereye alınır ve kaynatılır. Kaynayan süte şeker eklenir ve karıştırarak şekerin erimesi sağlanır. İyice yumuşamış olan pirinçler süte ilave edilerek karıştırılır.

Başka bir kaba nişasta, pirinç unu ve yumurta sarısı alınır, üzerine bir çay bardağı soğuk su ilave edilir, karıştırılarak akıcı bir kıvam elde edilir.

Bu karışımın içine tencerede kaynayan sütten bir kepçe eklenir tekrar karıştırılır, böylece sütlacımızın kesilmesini önlemiş oluruz. Karışım yavaşça akıtıp, sürekli karıştırarak sütlaç tenceresine ilave edilir.

Bir parça damla sakızı da havanda dövülerek tencereye eklenir. Karıştırarak sütlaç kıvam alıncaya kadar pişirilir. Pişirirken bir kepçe yardımı ile havalandırarak karıştırırsak sütlacımız daha güzel olacaktır.

sütlaç

Koyulaşan sütlaç kaselere kepçe ile boşaltılır. Kasenin büyüklüğüne göre dört veya beş kase olacaktır. Soğuduktan sonra üzerine toz tarçın serpilerek servis edilir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.