Netteki Blog

Çocuklarda emzik nasıl bıraktırılır işte tavsiyeler

28.02.2023
254
Çocuklarda emzik nasıl bıraktırılır işte tavsiyeler

Çocuklarda emzik nasıl bıraktırılır , Bazı çocuklar ilk doğdukları andan itibaren emzik düşmanı olurlar ve emmeyi hemen kavrarlar. Bebek için emmek beslenme amacı için çok ama çok önemli bir konudur. Emme kavramı her bebekte bulunur yani onlar için bu tam bir refleks’tir. Doğumdan sonra bu refleks hemen kendini gösterir ve bebek emmeyi öğrenir. Tabi yiyecek konusunda bu olmaz sadece emme konusunda olur. Emme bebek için bir zevktir ve çok hoşlarına gider. Bebekler uyurken de dudaklarını kımıldatmayı çok severler. Bazı zamanlar da ise emzik bebeği rahatlatır ve ona destek olur.

Bazı anne ve babalar emzik kullanan bebeklerinin ağız yapısı bozulacağına inanır böyle bir şey yok. Çünkü bebek emziği bıraktığı zaman süt dişleri hemen eski doğal konumuna döner bu yüzden endişelenmeye gerek yok. Peki emziği nasıl bıraktırabilirim ?

Emzik alışkanlığı genel olarak 3 yaşına kadar sürer ve sonra terk edilir ama bazı bebekler 5 – 6 yaşına kadar emzik emer. Tabi böyle bir şey olmaması için aşamalı yöntemler uygulayarak onu emzikten kesmeliyiz. Bebeğiniz 2.5 yaşına geldiği zaman emziği küçük ayıcığına hediye etmesini önerin ve onu kandırın. Yani şöyle yapabilirsiniz o senden çok küçük bunu vermezsek çok ağlar diyerek emziği ona verebilirsiniz.

Ya da minik elleriyle o güzel emziği çöpe atma töreni yaparak bebeğinizi emzikten uzaklaştırabilirsiniz. Ona şöyle deyin bu yaşa geldin hala emzik mi emiyorsun çok ayıp herkes sana güler gibi şeyler söyleyerek bırakması için ona böyle şeyler yapın.  Yani kısacası hiçbir zaman bir anda elinden almayın ağlarsa ağlasın yapmayın böyle kandırmalar yaparak emzikten uzaklaştırabilirsiniz.

cocuklarda-emzik-biraktirma

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.