Netteki Blog

Cinler Defineyi Korur Mu? Ona Musallat Olur Mu?

28.02.2023
1.027
Cinler Defineyi Korur Mu? Ona Musallat Olur Mu?

Cinler defineyi korurlar. Definede cin musallatı üç şekilde olur
1) Cinlerin defineyi kendinden sahiplenmesi.
Her madde bir enerji alanına sahiptir. Gömüler de toprak altında enerji yayarlar. Cinler bu enerjiden fayda sağlarlar. İnsanoğlunun zenginliğine benzer. Aile olan cinler ne kadar enerji zengini olursa o kadar hızlı hareket ederler. Başka bir cin ailesi bu hazineyi almak isterse tıpkı insanlarda olduğu gibi savaşırlar. Bu savaşın büyük tehlikesi vardır. Çünkü kin duygusu cinlerde insanlardan daha fazla bulunmaktadır.

2) Cinlerin gömüye bekçi olarak bırakılması.

Bir rivayete göre Hz. İsa çarmığa gerilip öldürüldüğünde oradan bir ağaç çıkar. Bu ağacın ağladığını, salgıladığı zamkın gözyaşı olduğu ve bu salgı tütsü olarak yanınca cinlerin bu kokuyu çok sevdikleri söylenir. Define gömülecek olan yerde bu tütsü yakılır ve tüm cinler oraya toplanır.

Gömüyü yapacak kişi bu gömünün korunmasını istediğini söyler. Ne zamana kadar sorusuna ise zaman değil şifre söyle. Örneğin, 3 topal bir sağır gelene kadar der oradan ayrılır ve o kişiler gelene dek o gömüyü kimsenin çıkarmasına izin vermezler.

3) Meleklerin bekçi olarak görevlendirdiği gömüler.

Para ve kutsal emanetler bir Müslüman tarafından gömülmüş ise bunları melekler korur. Gömü haram bir gömü ise bunları da Müslüman cinler korur. Gömüyü gömen kişinin soyundan birisi bu gömünün tılsımını bozabilir. Gömüyü gömen soydan bir kişi bile olsa hayatta ise o gömüyü bir başkası çıkaramaz.

define

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.