Netteki Blog

Cildin genç kalmasını sağlayan 5 güzellik Sırrı

28.02.2023
201
Cildin genç kalmasını sağlayan 5 güzellik Sırrı

İnsanlar yapısal nedenlerle, çevresel faktörlerden dolayı ve yaş aldıkça cilt yapılarında bazı değişmeler yaşarlar. Yaş geçtikçe, zaman ilerledikçe yüzde oluşan çizgiler, lekeler, kazayağı çizgileri, sarkmalar, gülümseme çizgileri veya vücutta oluşan sarkmalar, selülitler gündeme gelir. Bu belirtiler birçok sebeple oluşsa da yaş 30 oldu mu yavaş yavaş kendini göstermeye başlar.

Cildinizdeki değişmeleri fark eder ve müdahale ederseniz ya da daha herhangi bir belirti oluşmadan siz önlemler almaya başlarsanız bu olumsuz etkilerden uzak kalmış olursunuz. Cildinize iyi bakarsanız o da sizi mutlu edecek kadar güzel ve taze kalır.

Cildinizin Genç Kalması İçin Dikkat Etmeniz Gereken 5 Güzellik Sırrı

1- D Vitamini; D vitamini cilt için oldukça önemlidir, kış aylarında güneşi yakaladığınız an güneşe çıkın ve depolayın. Yaz aylarında ise güneşin zararlı ışınlarının olmadığı saatlerde ve koruyucu kullanarak bol bol güneşlenin.

2-Beslenme; Cilt için önemli noktalardan birisi de sağlıklı beslenmedir, doğal gıdalarla beslenmeye dikkat edin.

İşlenmiş gıdalar ve şekerli gıdalar cildin en büyük düşmanıdır, uzak durmalısınız. Bol miktarda su tüketmelisiniz, su cildi besleyen en önemli maddedir.

3- Kilo; Kilonuzu kontrol altında tutun, fazla kilo her zaman için insanı olduğundan daha yaşlı gösterir. Ve sık sık kilo alıp vermek ciltte deformasyon oluşturur. Bu nedenle kilo alıp vermemek için spor ve egzersizler yapın, beslenmenize dikkat edin.

4- Nemlendirici; Cildinizin nem dengesini koruyarak genç kalmasına destek olun.

5- Estetik; Doğru zamanda yapılmış ve doğru müdahale edilmiş medikal estetikler cildinize sağlık ve güzellik kazandırır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.