Netteki Blog

Çeyizlik Seccade Örnekleri

28.02.2023
459
Çeyizlik Seccade Örnekleri

Seccade çeyizlerin olmazsa olmaz parçalarındandır. Birbirinden farklı modelleri ve işlemeleri ile göz kamaştıran çeyizlik modeller içerisinde dilerseniz kendinizin yapabileceği şık alternatifleri değerlendirebilir dilerseniz hazır modeller arasından da seçimler yapabilirsiniz.

Müslüman bir ülke olarak seccade bizler için önem arz eden bir parçadır. Namaz kılınırken temiz olması ve şık olması dinimize gösterdiğimiz özenden gelmektedir.

Alelade bir bez parçasının üzerinden namaz kılma yerine özel işlemeleri olan el emeği göz nuru ile yapılan bu parçalar üzerinde namaz kılmak ve gelen misafirlerin namaz kılmasını sağlamak toplumumuz için önemli bir durum olarak kabul edilmektedir.

Son yıllarda çeyizlik seccade modelleri içerisinde dantel işlemeli olan işlemeleri görebilmektesiniz.  Hatta günümüzde en fazla yapılan uygulama eskiyi değerlendirmektir.

Annenizin çeyizlerinden kalma ve kullanılmamış olan dantelleri kendi çeyiziniz için yapacağınız seccade modelinde değerlendirebilirsiniz. Hem eski ürünleri değerlendirmiş hem de annenizin çeyizinden bir parçayı da kendi çeyizinizde kullanmış olursunuz.

Sıklıkla zeminde çeyizlik seccadelerde saten kullanılmaktadır. Üzerinde dantel işlemelerle çok şık bir görüntü elde edilmektedir. Aştın sarısı saten kumaşlar dışında koyu yeşil ve bordo renkli saten kumaşlarda tercihe dilmektedir.

Dantel modellerde birkaç motif yan yana getirilirken orta kısmında daha yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra dantel sevenler için seccadenin kenar kısımları da dantelle kaplanmaktadır.

Dilerseniz dantelden seccadenizin tamamını yapabilir ve alt kısmına özel bir kumaş kaplatarak daha şık bir görüntü elde edebilirsiniz.

Bu tamamen sizin zevkinize kalmıştır. Sadelikten yana olanlar sadece alın kısımlarında dantel kullanarak daha sade ama şık bir görüntü elde ederken aşırılığı seven hanımlar için her yeri dantelle bezenmiş modellerde çeyizleri süslemektedir.

Bu modeller dışında özel kumaş üzerine boncuk işlemeli seccade modellerini de yine çeyizlerinizde kullanabilirsiniz.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.