Netteki Blog

Çevre kirliliği ile ilgili yazı kısa

28.02.2023
299
Çevre kirliliği ile ilgili yazı kısa

Çevre kirliliğinin sadece yoğun nüfuslu ülkeler ve bölgeler için değil, en küçük kasabalarda bile etkili olacağı her zaman için vurgulanıyor.

İnsanların çevredeki koşulları hiçbir şekilde umursamadan kullanmaya başladığı yıllar boyunca aslında sürekli olarak olumsuz sonuçlar alınmıştır.

Yine de günümüzde çoğu zaman direkt olarak etkileşime geçebilen ve katkı olarak da olumlu sonuçlara uzaktan yakından alakası olmayan kimyasallar kullanılıyor.

Bunların tamamı hem en yakında olan binlerce kişiyi etkileyecek, hem de önlem alınmadığı taktirde gelecek nesillerin etkilenmesine yol açacaktır.

Türkiye’de Çevre Kirliliği Nasıl Önlenebilir?

Dünya geneline bakıldığında aslında çoğu zaman insan faktörünün etkili olduğu ve yoğun bölgelerde daha fazla sorunun oluştuğu anlaşılabiliyor.

Çin ve Hindistan, Dünya genelinde en pis ve havasında dahi kansere yol açabilecek maddelerin yoğun olduğu ülkelerin başında geliyor.

Bunun nedeni de, bölgede toplamda 3 milyar insanın barınmasına zemin hazırlayabilecek bir endüstri, yakıt, barınma ve gıda gibi özelliklerin bulunduruluyor olmasıdır.

Herkese yetebilecek ve hiçbir insanın yetersiz değerler nedeniyle ölmemesi amacıyla çalışmalar her zaman için sürdürülmelidir.

Böylelikle hem insanların hem de hayvanların nesli, gelecek yıllarda da kanserle boğuşmadan devam edebilecektir.

Son zamanlarda çok daha yoğun şekilde mücadele edilmeye başlanan ve özellikle nükleer maddeler kullanılarak işlem yapılmak istenen bölgelerde çabalar sürdürülmektedir.

Bunların bölge halkının da desteklemesiyle birlikte çevre kirliliğinin her zaman için önlenmesi mümkün olabilecektir.

Türkiye’de zaman içerisinde santrallerde oluşan sorunlar nedeniyle yenilerinin yapılmasının önlenmesi amacıyla girişimlerde bulunulmuştur.

Bunların çevreyi son derece büyük tahribata yol açabilecek şekilde etkileyebilecek yapısının bulunması dikkat çekiyor.

Herkes için çok yüksek değerlerde radyasyona yol açabilecek maddelerin de insan sağlığını etkilemeyecek yerlerde kullanılması isteniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.