Netteki Blog

Cehennemden kurtulma duası

28.02.2023
347
Cehennemden kurtulma duası

Dünyada çektiğiniz sıkıntıların bazen size çok ağır geldiği olmuştur. Oysa cehennemde çekilen azaplar dünyada çektiğiniz sıkıntıların bir zerre kadar kaldığı yerdir.

Cennet ve cehennem insanoğlunun ahiret inancı arasında yer almaktadır. Allah’a inanan kullar cennet ve cehennemin varlığına da inanmalıdır.

Cehennem azabından korunmak için “Allahümme ecinnir minennar” denilmesi uygun görülmektedir. Bu duayı gün içerisinde 7 defa okumanız gerekir. Gece yatmadan ve ilk uyandığınızda bu duayı okumalısınız.

Duanın Faydaları

7 defa okunan dua her gün tekrar edilmelidir. Gece ve gündüz olmak üzere günde 2şer defa okunan bu dua cehennemi her an hatırınıza getirmeniz ve cehennemden korunmanızı sağlayacaktır.

Cehennemden korunmak için her daim dua etmeli, insanlara hoşgörü ile yaklaşmalı kalp kırmamaya özen gösterilmelidir.

Cehennemden kurtulma duası

Allâhümme innî üşhidüke ve üşhidü melâiketike ve hamelete arşike ve üşhidü men fis-semâvâti vel-erdı enneke entallâhü lâ ilâhe illâ ente vahdeke lâ şerîke leke ve eşhedü enne Muhammeden abdüke ve rasûlüke.

Anlamı: Allah’ım seni, meleklerini, Arş’ını taşımakla görevli meleklerini, gökyüzünde ve yerde olanları şahit tutarım ki, sen Allah’sın. Senden başka ilah yoktur. Ortağın da yoktur. Ve şehadet ederim ki, Muhammed (s.a.v) senin kulun ve resûlündür.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.