Netteki Blog

Can Sıkıntısını Gidermek İçin Neler Yapılabilir?

28.02.2023
311
Can Sıkıntısını Gidermek İçin Neler Yapılabilir?

Can sıkıntısı, aslında anlatması yada betimlemesi zor olan bir duygusal durum olsa da hepimiz her gün veya haftada bir kez bunu yaşıyoruz. Bazen bu sıkıntı yüzünden ne yapacağımızı ise bilemiyoruz. Bu duyguyu sizinde yaşadığınızı varsayarak, canınız sıkıldığında neler yapabileceğinizi sizler için anlatmak istedik.

1. Yazı yazın! Ne yazdığınız bu durumda fark etmeyecektir. Yazmak insana güç veren ve kendini iyi hissettiren bir aktivitedir. Her duygunuzu yazarak yenebileceğiniz gibi can sıkıntınızı da bu sayede geçirebilirsiniz.

2. Spor yapın. Spor yapmak demek aslında bir spor salonunda ağırlık kaldırmak anlamına gelmemektedir.

İnternetten ulaşabileceğiniz bazı hareketler sayesinde, hem sağlığınızı koruyabilir hemde can sıkıntınızı keyifli bir aktivite ile geçirebilirsiniz.

3. Film izleyin. Şu ana kadar çekilmiş olan milyonlarca film bulunmaktadır. İstediğiniz bir türde film seçerek can sıkıntınızı buraya yoğunlaştırabilirsiniz.

4. Yürüyüş yapın. Pek çok şehirde hatta her mahallede yürüyüşiçin ayrılmış yollar bulunmaktadır. Bu yollarda yürüyüş yaparak temiz havanın keyfini çıkarabilirsiniz. Hatta ufak bir bisiklet gezintisi de sizlere iyi gelecektir.

5. Müzelere veya sergilere gidin. Kültürel birikimin büyük önem taşıdığı bir dönemde yaşıyoruz. Üstelik çevremizde keşfedilmeyi bekleyen onlarca müze ve sergi bulunuyor.

6. Yardım kuruluşlarında çalışın. Haftada sadece bir saatinizi bile ayırarak, can sıkıntınızı büyük iyiliklerle geçirebilirsiniz. Günümüzde pek çok kurum veya kuruluş, gönüllü çalışmak isteyenler için kapılarını açmaktadırlar.

7. Sahafları gezin. Her sahafta okunmaya bekleyen yüzlerce kitap bulunuyor. Yüzlerce farklı hikayeden oluşan kitaplar sayesinde hem can sıkıntınızı geçirebilir hemde bambaşka dünyalara ufak bir gezinti düzenleyebilirsiniz.

8. Mutfağınızı keşfedin. Can sıkıntısını geçirebilecek en güzel aktivitelerden biri mutfağınız sayesinde yeni yemekler ve lezzetler tatmaktır. Ayrıca işin sonunda kendinize güzel bir ziyafet çekebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.