Netteki Blog

Borçlular için okunacak etkili ve güzel dualar

28.02.2023
238
Borçlular için okunacak etkili ve güzel dualar

Peygamber efendimiz üzüntü, tembellik, acizlik, cimrilik ve korkaklıktan kurtulmaya niyet ederek Allah’a sığınmamızı tavsiye etmiştir. Çünkü sayılan bu 5 özellik borçlanmanın ve fakirleşmenin sebepleri arasındadır.

Sığınmak kelime anlamı ile bu sebepleri terk etmek anlamına gelmektedir.

İnsanlar bu sebepleri terk ederse dağ gibi borçları olsa da bu borçlardan kurtulması çok daha kolay bir hale gelmektedir.

Peygamber efendimiz her zaman oturup borçtan kurtulmayı beklemeyi değil borçlu olma sebeplerini ortan kaldırmayı bize öğütlemiştir.

Borç İçin Dualar Ne Zaman Okunmalı

Dualarımızı uyanık olduğumuz her zaman okuyabileceğimiz gibi bazı zamanlarda okunan dualar çok daha hayırlıdır denmiştir.

Eve girerken, evden çıkarken, uykudan uyandığımız aman, camiye girerken ve camiden çıkarken yapılan duaların çok daha hayırlı sonuçlar verdiği hadisi şeriflerde belirtilmiştir.

Borç için okunması gereken dualar

DUA 1

Allâhümme innî eûzü bike minel hemmi vel hazeni ve eûzü bike minel aczi vel keseli. Ve eûzü bike minel cübni vel buhli. Ve eûzü bike min ğalebetid deyni ve gahrir ricâli.

Anlamı

“Allah’ım! Üzüntü ve kederden sana sığınırım. Acziyetden ve tenbellikten sana sığınırım. Korkaklıktan ve cimrilikten sana sığınırım.

Borç altına düşmekten ve düşmanların üstün gelmesinden sana sığınırım.” Ebû Umâme der ki, ben bunu yaptım. Allah Tealâ, üzüntü ve kederimi giderdi ve borcumu benden kaldırdı.”

DUA 2

Allâhümmekfinî bihalâlike an harâmike ve ağninî bifadlike ammen sivâke.”

Anlamı:

“Haramına karşı beni helâlin ile yetindir, Allah’ım! Senden başkasından da fazlınla beni müstağni kıl (senden başkasına beni muhtaç etme.)”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.