Netteki Blog

Boncuk İşi Modelleri

28.02.2023
238
Boncuk İşi Modelleri

Son yılların en fazla tercih edilen çalışmalarındandır boncuk işi el yapımı ürünler. Sıklıkla dantel ağırlıklı yapılan modelleri görmüşsünüzdür bugüne kadar.

Son yıllarda ise değişiklik arayan ve farklılık isteyen hanımların bu arayışına boncuk yetişti diyebiliriz. Hem şık hem de dantel bilenler için kolay yapımı ile hanımların yeni gözdesi oldu diyebiliriz.

Boncuk işinde en zorlayıcı bölüm ipe boncukların dizilmesi diyebiliriz. Kullanmak istediğiniz tüm boncukları örmek istediğiniz ipe tek tek dizmeniz gerekmektedir. bu kadar da zahmet olsun artık dimi ama sonuçta iyi bir iş çıkacak ortaya.

Çeyizler için yapılabilecek ve şıklığı ile göz kamaştıracak bir boncuk salon takımı yapalım beraber.

Modelimiz salon takımı olarak işlenmektedir. Kum ve boru boncuk kullanarak ve 60 ya da 70 numara iple yapılan bir örnektir.

Örneğimize 11 boncuk dizerek başlıyoruz ve ilk boncuktan geçerek yuvarlak oluşturuyoruz. İpinize 1 tane boru boncuk 3 tane boncuk ve 1 tane daha boru boncuk geçirdikten sonra hemen dipteki boncuğun içinden geçiriyoruz.

Şimdi ise 3 boncuk ve 1 boru boncukla geçiriyoruz. İlk boncuktan geçirip iğnemizi boru boncuktan yukarı doğru geçirip devam diyoruz. 12 boru boncuk olduktan sonra 12. Boru boncuktan iğnenizi 1. Boru boncuğun iç kısmından çekiyorsunuz.

3 adet kum boncuğu ipinize geçirin. Yaptığınız işi ters çevirip iğnenizi 2 boncuğun içinden geçiriyorsunuz. Bu kısım göbek kısmıydı.

İğnenize 5 boncuk geçirin 3 boncuğun 2.sinden iğneyi geçirip 7 boncuk ve sonrasında 9 boncukla aynı işlemi tekrarlayın. 1 boru ve 3 kum boncuk 1 boru boncuk şeklinde dikmeye devam ediyoruz.

Bu şekilde dilediğiniz büyüklüklerde salon takımınızı yapabilirsiniz. Dilerseniz kendiniz için dilerseniz kızınızın çeyizi için çok şık bir takım elde etmiş olursunuz.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.