Netteki Blog

Boğaz ağrısına ne iyi gelir evde nasıl geçer diyenlere etkili ve faydalı doğal çözümler!

28.02.2023
272
Boğaz ağrısına ne iyi gelir evde nasıl geçer diyenlere etkili ve faydalı doğal çözümler!

Boğaz ağrısına ne iyi gelir evde nasıl geçer diyenlere etkili ve faydalı doğal çözümler!

Boğaz ağrısına iyi gelen ve geçiren doğal yöntemlerin başında iyi gelen sebze, meyve ve bitkilerin tüketilmesi gelir. Bunların başlıcalarını aşağıda görebilirsiniz.

Boğaz ağrısını geçiren doğal yöntemler

1 ) Kırmızı biber: 1/8 oranında kırmızı biber 1/2 fincan sıcak suyla karıştırılarak günde bir kaç kez gargara yapılabilir.

2 ) Tuz: Bir fincan sıcak suya bir çay kaşığı tuz eklenerek iyice karıştırıldıktan sonra gün içerisinde her saat gargara yapılabilir.

3 ) Elma sirkesi: 2 yemek kaşığı elma sirkesi 1 fincan sıcak suyla karıştırılarak biraz soğuması beklenir. Daha sonra gün içerisinde her saat gargara yapılabilir.

4 ) Ballı karışım: 1 yemek kaşığı saf arı balı, 1 fincan nar, 1 fincan az yağlı yoğurt, yarım fincan yaban mersini ve bir buçuk fincan dilimlenmiş muz kullanılarak karışım hazırlanır.

Bütün malzemeler birbirine tamamen karışıncaya kadar blendar da karıştırılır ve gün içerisinde sadece iki kez içilir. Boğaz ağrısına iyi geleceğine emin olabilirsiniz.

5 ) Havuç ve kereviz karışımı: 2 tane havuç, 4 tane kereviz sapı, 1 diş sarımsak ve 1/4 rezeneden oluşan karışım hazırlanır. Tüm malzemeler blendır dan geçirilir ve günde iki kez içilir.

Boğaz ağrısına iyi gelen bitkiler ve bitki çayları

1 ) Ekinezya: Bağışıklık sistemini de güçlendirmek için destekleyici olan bu bitki virüslere karşı savunma için de birebir olan bitkilerdendir.

2 ) Papatya çayı: Günde 2 – 3 fincan kadar içilebilir fakat aynı zamanda rahatlatıcı özelliği de bulunan bu çayı akşam saatlerinde tüketmek bu yüzden daha iyi olabilir.

3 ) Ada çayı: 2 çay kaşığı ada çayı 1 fincan sıcak suya eklenir ve demlenene kadar beklenir. Aynı zamanda limon ilave ederek C vitamini açısından da zenginleştirilebilir.

4 ) Meyan kökü çayı: Bitki çayı olarak sıcak içilebileceği gibi, soğutularak gargara olarak da kullanılabilir(günde 3 – 4 kez).

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.