Netteki Blog

Bilmeyenler İçin Çamaşır Yıkamanın Püf Noktaları

28.02.2023
254
Bilmeyenler İçin Çamaşır Yıkamanın Püf Noktaları

Temizlik işlerinde bayanları zorlayan ve en karmaşık olarak görünen işler arasında çamaşır yıkamak geliyor. Çünkü kıyafetler renklerine ve kumaşlarını göre ayrılıyor , suyun sıcaklığı ona göre ayarlanıyor ve en önemlisi ise deterjan seçimi yapılıyor. Aslında bakarsanız hesaba katılması gereken daha birçok şey var.

Çamaşır yıkamaya başlamadan önce aşağıda bulunan adımları izleyin ve hiç zor olmadığını göreceksiniz.

1- Çamaşırlarınızı renk ve kumaş türüne göre ayırın

Çamaşır yıkamada ilk bilinmesi gereken kural çamaşırların rengi ve kumaş türüdür. Her zaman beyazları , renklileri ve siyahları birbirinden ayırın.

Aynı zaman da her kumaşın yıkanabileceği su derecesi farklı olduğundan dolayı kot , yünlü ve ipek gibi kumaş türlerini de ayırmanız gerekiyor.

2- Kıyafetlerin etiketlerindeki uyarıları okuyun

Almış olduğunuz kıyafetlerin üzerinde nasıl temizleneceğine dair bazı uyarılar mevcuttur. Kıyafetin hangi kumaştan yapıldığı , kaç derecede yıkanacağı gibi.

Bazı kıyafetler çamaşır makinesinde yıkanmaz. Elde veya kuru temizleme yönteminde yıkanır. Eğer bunlara dikkat ederseniz kıyafetlerinizin ömrü daha uzun olur.

3- Lekeler için önceden önlem alın

Bazı çamaşırlarınızın üzerlerinde çeşitli lekeler olabilir. Kesinlikle lekeli olan yeri çitilemeyin ve doğrudan sıcak su uygulamayın.

Eğer böyle işlem yaparsanız leke kıyafetinizin daha çok içine işler ve çıkarılması imkansız hale gelir. Lekeler için ; ilk olarak kıyafetinizi soğuk suya tutun ve sonra çamaşır makinesine atın.

Tabi kıyafetinizi makineye atmadan önce leke çıkarıcı deterjanını lekenin üzerine damlatın ve o şekilde atın.

4- Su sıcaklığını ayarlayın.

Çamaşır makinelerinde farklı farklı su sıcaklıkları bulunur ve bu sıcaklıkların hepsi de çok önemlidir.

Beyazlar ile açık renkte olan kıyafetlerin su ayarı 60 , renkliler için 40 , solmalara veya çekmelere karşı ipek , renkli veya yün gibi kumaşların ise yıkama derecesi 30’dur.

Bazı makinelerde renklilerin , beyazların ve hassas olan çamaşırların ayarları mevcuttur.

5- Doğru deterjanı kullanın

Çamaşır yıkamak için , çamaşır suyu , deterjan , toz ve yumuşatıcı gibi bir sürü seçenek bulunuyor. Deterjan miktarına göre çamaşır miktarını ayarlamanız çok önemlidir.

Beyaz çamaşır atacaksanız o zaman deterjan bölümüne az miktarda çamaşır suyu ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.