Netteki Blog

Biber dolması ile ne yenir? Yanında hangi yemekler gider?

28.02.2023
875
Biber dolması ile ne yenir? Yanında hangi yemekler gider?

Türk mutfağının geleneksel yemeklerinden biri olan biber dolması sofraların vazgeçilmez yemeklerinden biridir. İster etli ister zeytinyağlı yapılan bu yemek çocuklar tarafından da çok sevilmektedir.

Saray mutfaklarından bugüne dek gelmiştir. Ayrıca değişik sebzelerle de dolma yapılmaktadır. Patlıcan dolması, kabak dolması, pırasa dolması, soğan ve domates dolması da Türk mutfağında yer almaktadır.

Özellikle yaz aylarında zeytinyağlı yapılan biber dolması büyük bir keyifle kişilerin sofralarında yer almaktadır. Akşam yemeği olarak yapılan kıymalı biber dolması ana yemek olarak geçmektedir.

Biber Dolmasının Yanına Ne Gider?

Biber dolması şayet etli yapılırsa içinde az pirinç olduğundan dolayı yanına fırın makarna uygun olmaktadır. Zeytinyağlı dolma yapılacaksa yanına tavuk veya ızgara et tercih edilip ayrıca patates kızartması da uygun olmaktadır.

Biber dolması kemikli etle karışık dolma yapılacaksa önden mercimek çorbası, ezogelin çorbası, şehriye çorbası veya yoğurt çorbası ile lezzetli bir menü olacaktır.

Sofrada masaya büyük bir tabakta sunulan biber dolması limon dilimleriyle süslenince gözede hitap etmelidir. Biber dolmasının yanına ayrıca çeşit çeşit salatalarla da sunum yapılabilir.

Cacık, havuç salatası, patlıcan salatası, haydari, fava, çoban salatası, turşu, humus ve közlenmiş kırmızıbiber ile servis yapılabilir.

Biber dolması gelecek olan misafirlere ana yemek olarak sunulacaksa yanına peynirli börek veya patatesli börekte ikram edilebilir. En son finali de yaz ise sütlü, kış ise şerbetli bir tatlı ile son verilebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.