Netteki Blog

Beyaz Saçlara Bitkisel Doğal Çözüm Tedavisi: İbrahim Saraçoğlu

28.02.2023
370
Beyaz Saçlara Bitkisel Doğal Çözüm Tedavisi: İbrahim Saraçoğlu

Hem bayanlar hem de erkekler için saç beyazlaması ciddi problemler arasında yer almaktadır. Özellik ile bayanlar ise bu beyaz saçlardan kurtulmak için yoğun kimyasal içeren boyalara yönelmektedirler.

Her derdin bitkisel bir çaresi olduğunu savunan İbrahim Saraçoğlu ise, beyazlayan saçla ile mücadele edebilmek için son derece etkili tarifler verdi.

Tarifler bitkisel olması ile de ayrı bir ilgi uyandırmakta. İbrahim Saraçoğlu’nun beyaz saçlar için verdiği tarifler ise şu şekildedir;

Bektaşiüzümü hindistan cevizi yağı ile karıştırılır ve düzenli olarak saç diplerine uygulanır.

En az yarım saat bekletilir. Beyaz saç oluşumunu önlediği gibi saçları eski rengine döndürdüğü de bilinmektedir.

Bir diğer doğal ve en etkili yöntem ise, haftada 3 – 4 kez sarımsaklı yoğurt yemektir. Sarımsak ve yoğurt doğal pigment üreticiler olmaktadır ve saç beyazlamasının önüne geçmektedir.

Beyazlaşan saçları siyaha döndürmek için ise kurutulmuş amla bitkisinden yardım alabilirsiniz.

Kurutulmuş 4 – 5 adet amla bitkisine bir kaç damla hindistan cevizi yağı damlatın ve havanda siyah renk alana kadar dövün. Siyahlaşan karışımı düzenli olarak saç diplerinize sürün. Saçınızın eski rengini aldığını göreceksiniz.

En etkili bitkisel ve kalıcı yöntemlerden biri ise şu şekildedir; 1 çay kaşığı çörek otunu havana alın.

Havana aldığınız çörek otunu yağı çıkana kadar dövün. Dövdüğünüz çörek otunu ise bir kâse yoğur içine ilave ederek güzelce karıştırın.

Bu işlemi 7 gün boyunca tekrarlayın. Yedi günün bitiminde ise bir haftalık bir ara verin. Yedi günlük aranız bittiğinde ise aynı ritüeli tekrarlayın. Toplam 4 kere yapana kadar aynı işlemi tekrarlayın.

Tüm yöntemlerin ortak özelliği ise yan etkisiz ve doğal olmasıdır. Böylece vücudunuza gereksiz kimyasallar almaz ve bu kimyasalların yol açabileceği etkilere maruz kalmazsınız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.