Netteki Blog

Bebeklerde pişik nasıl önlenir? Alınacak önlemler Nelerdir?

28.02.2023
276
Bebeklerde pişik nasıl önlenir? Alınacak önlemler Nelerdir?

Özellikle hijyen kurallarına dikkat edilmemesi, kullanılan kalitesiz deterjanlar, alt temizliğinin ıslak mendiller yapılması gibi birçok neden, zaten cildi hassas olan ve altı gün boyu kapalı olan bebeklerde pişiğe neden olmaktadır.

Bebeklerde oluşan pişikler, yanma ve kaşınma nedeniyle, bebeklerde huzursuzluk ve ağlama olarak kendini göstermektedir.

Pişik oluşmadan önce alınacak basit tedbirler ile, pişiğin önüne geçmek mümkün olacaktır.

Bebek Pişiklerini Önlemek İçin Alınacak Önlemler Nelerdir?

Bebek pişiklerinin oluşumunun en önemli nedenlerinden biri, bebeğin altının uzun süre temizlenmemesi ve gerekli hijyenin sağlanmamasıdır.

Bebeğin altı uzun süre temizlenmediğinde, bebeğin cildi ıslak ve nemli bir cildi olacak ve bu da pişik oluşumuna neden olacaktır.

Bu nedenle, bebeklerin alt temizliğine verilen önem, bebeğin altının sık aralıklarla temizlenmesi ve alt temizliğinin gerekli hijyen kurallarına uygun olarak yapılması, bebek pişiğinin büyük ölçüde önüne geçecektir.

Bebeğin altının belli aralıklarla, 5-10 dakika açık bırakılması ev bezin çok sıkı bağlanmaması, cildin hava almasını sağlayacağından, pişik oluşumunu da engelleyecektir.

Bebeğe kullanılan bebek bezinin, bebeğe uygun olarak seçilmesi, kullanılan deterjanlara dikkat edilmesi, bebeğin alt temizliğinin ıslak mendille değil, temiz ve ıslak bir bezle ya da su ile yıkayarak yapılması, pişik oluşumu için alınacak önlemler arasındadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.