Netteki Blog

Bebeklerde öksürüğü ne geçirir diyen annelere doğal çözümler

28.02.2023
288
Bebeklerde öksürüğü ne geçirir diyen annelere doğal çözümler

Soğuk kış günlerinde sık sık rahatsızlanan bir bebeğiniz varsa, evde hazırlayacağınız doğal çözüm önerileri ile onun iyileşmesini sağlayabilir ve aynı zamanda bu doğal ürünlerin gücü ile onun bağışıklık sistemini güçlendirip, hastalıklara karşı direnç kazanmasını sağlayabilirsiniz.

Bebeklerdeki Öksürüğe Doğal Çözümler

1. Tarçının, ayva çekirdeği, ayva kabuğu ve hatta bulabilirseniz ayva yaprağı ile birlikte kaynatılması, öksürük için en iyi tariftir. Ayvanın içeriğindeki bileşenler, solunum yollarını rahatlatarak, öksürüğü durdurur.

2. Eğer bebeğinizde balgamlı bir öksürük varsa, bu öksürüğü hemen kesmek için uğraşmamak gerekir. Çünkü bu balgamın akciğerlerden atılması için öksürmek gerekmektedir.

Bu sebeple böyle bir durumda bebeğinize, keçiboynuzu pekmezi yedirebilirsiniz. Keçiboynuzu pekmezi, ciğerlerdeki balgamın sökülmesinde etkilidir.

3. Öksürük ve soğuk algınlığı durumlarında ballı ılık süt, önemli bir etki yaratır. Bebeğinize ballı ılık süt içirerek, boğazının ve solunum yollarının yumuşamasını sağlayabilirsiniz.

4. Bir çay kaşığı tereyağını, bir çay kaşığı pekmezle birlikte biraz sıcak suyun içinde eritin ve bu karışımı bebeğinize içirin. Bu tarif, hem bebeğinizin hastalığa karşı direncini arttıracaktır. Hem de öksürüğün kesilmesine yardımcı olacaktır.

5. Bebeğinizin sütüne yarım çay kaşığı zerdeçal katmak, öksürük için oldukça etkili bir tariftir.

Eğer bebeğinizi halen emziriyorsanız, meme uçlarına biraz zerdeçal tozu sürebilirsiniz. Böylelikle bebeğiniz zerdeçalı anne sütü ile almış olacaktır.

Bebeklerdeki Öksürüğü Kesmek İçin Doğal Çay Tarifi

Bu çay için bir tutam ıhlamur, bir elmanın kabuğu, ayva çekirdeği, bir adet kabuk tarçın, bir tutam zerdeçal ve kabuğu ile birlikte yarım limon yeterli olacaktır.

Bu malzemenin hepsini bir çaydanlıkta on dakika boyunca kaynatın. İçine biraz bal katarak bebeğinize içirin. Bu doğal bitki çayını, sıcak veya ılık olarak içirirseniz, faydasını göreceksiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.