Netteki Blog

Basenleri Eriten 3 Egzersiz Ve Yapılışı

28.02.2023
227
Basenleri Eriten 3 Egzersiz Ve Yapılışı

Kısa bir sürede basen ve kalça bölgesini forma sokabilmek için yapılabilecek basen eritme egzersizleri ile hiç bir spor aletine ihtiyaç duymayacaksınız. Bu egzersizler, eritme yöntemi ile küçülme sağlamaktan ziyade sıkı bir kalçaya sahip olmayı sağlar.

Basen eritme hareketlerine başlamadan öncesinde 20-30 dakika kadar ısınma hareketleri yapmalısınız. Böylelikle sakatlanma ihtimalimizi minimum seviyeye düşürmüş oluruz. Yapılan egzersizler ve spor erimenin ve sıkılaşmanın %30’una etki etmektedir.

Geri kalan kısım düzenli ve sağlıklı beslenmeden geçmektedir. Çünkü geri kalan %70’lik kısım mutfaktan yani yediklerimizden geçmektedir.

Gün içerisinde protein karbonhidrat olarak dengesiz beslenme, akşam geç vakitte yağ ağırlıklı beslenmek metabolizmayı yavaşlatmakla birlikte çok fazla tüketim sonucunda yağ depolarını doldurarak kilo alınmasını sağlamaktadır. Yiyeceklerimize dikkat ederek, egzersizlerimizde harcanılan emekler boşa gitmemiş olmaktadır.

Peki, Hangi 3 Egzersiz Etkili?

Yana Tekme Hareketi

Bacak ve basen bölgesini ısıtmakla birlikte esnetir ve bir sonraki yağ yakıcı egzersiz için ortam sunmaktadır. İç bacak kaslarını çalıştırarak sıkılaştırır.

Bacaklarınızı omuz genişliğinde açıp kollarınızı göğsünüzde toplayınız. Dik durup bacaklarınızı ve karnınızı sıkın ardından yana doğru esneyerek bacağınızı yana açınız.

Yana açtığınız ayağınızın ucu karşıya bakmalı, 90 derecelik açı oluşturmaya çalışın ve 2 saniye boyunca orada tutunuz. 3 saniyede yavaşça yere indirin ve 15 kez bu hareketi tekrar ediniz.

Geriye Tekme Hareketi

Bu egzersiz basen ve kalçalar için çok etkilidir. Dizlerinizi ve avuç içlerinizi yeri koyunuz, zemin çok sert olmamalıdır.

Karnınızı sıkın ve beliniz düz bir durumda boynunuzu yukarı veya aşağı hareket ettirmek yerine tam omurganızla aynı hizada tutunuz.

Sağ bacağınız yerdeyken sol bacağınızı önce göğsünüze doğru çekin sonrasında geriye tekme atıyormuşsunuz gibi omurganıza paralel şekilde yavaşça arka tarafa uzatınız.

Bu şekilde 1 saniye kadar durup yeniden tekrarlayınız. İki bacak için 10-15 kere tekrar ediniz.

Köprü Egzersizi

basen, kalça ve arka bacak kaslarını müthiş bir şekilde çalıştıran bir egzersiz türüdür. Sırt üstü yere uzanıp karnınızı sıkın. Dizleriniz bükük, vücut ağırlığınızı omuzlarınıza vermiş bir şekilde belinizi yukarı doğru ittiriniz.

Kollarınızı iki yana uzatabilirsiniz. Yukarıda 1 saniye kadar bekleyip yavaşça aşağıya ininiz ve hareketi tekrar ediniz.

Doğru bir beslenme ve bu egzersizleri düzenli bir şekilde yaptığınızda kalça ve basen bölgesi istenilen sıkılığa kavuşup toparlanacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.