Netteki Blog

Baş Ağrısının sebepleri nelerdir? Kısaca Bilgiler

28.02.2023
240
Baş Ağrısının sebepleri nelerdir? Kısaca Bilgiler

Baş ağrısının nedenleri kişiden kişiye değişmekle birlikte başlıca stres, sinüzit, migren, tansiyon ve kan şekerinin düşmesi gibi durum baş ağrısına neden olmaktadır.

–  Baş ağrının en çok rastlanılan nedeni olan psikolojik durumlardan olan stres ve depresyon oldukça önemlidir.

–  Yoğun bir iş hayatı, günlük yaşamdaki zorluklar, yaşanılan sıkıntılar baş ağrısını tetikleyebilmektedir.

–   Kişinin kısa bir süre uzanması ve dinlenmesi gerekirken yorgunluk giderici faaliyetler yaparak baş ağrısından kolayca kurtulması mümkün olabilmektedir.

–  Baş ağrısının nedenleri her zaman stres, mutsuzluk veya migren olmayabilir. Bazı rahatsızlıklar da baş ağrısına neden olmaktadır. Kansızlık, kan şekeri problemi, tansiyon, sinüzit ve göz rahatsızları gibi sorunlar da baş ağrısına neden olmaktadır.

–  Baş ağrısının nedeni ne olursa olsun asla ihmal edilmemelidir. Mutlaka en kısa sürede uzman bir hekime başvurulması gerekmektedir.

–  Doktor tarafından yapılan tetkik ve muayeneler sonucu tedavi başlamalıdır. Baş ağrısının nedenleri kesin ve doğru şekilde teşhis edilerek ona göre tedavi yapılmalıdır. Böylelikle kaliteli ve sağlıklı bir yaşam standardı sağlanmaktadır.

–  Baş ağrısı sorunu bazen uzun süre devam ederken yoğun hissedilen migren ağrıları eşliğinde bulantı ve kusma sorunu da yaşanabilmektedir.

–  Gürültülü ve kalabalık ortamlarda bulunmak ağrının tetiklenmesine neden olmaktadır. Yoğun kaygı, stres, depresyon veya mutsuzluk kişinin migren ağrısı yaşamasına neden olabilir.

–  Migren ağrısı yaşayan kişi sessiz ve ışıksız bir yerde iyice dinlenmeli ve kısa süreli olsa dahi uyumaya çalışmalıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.