Netteki Blog

Baş Ağrısı İçin Ne Yapmalı

28.02.2023
233
Baş Ağrısı İçin Ne Yapmalı

Yaşanılan baş ağrısı şiddetine göre kimi zaman hayatı durma noktasına getirebilmektedir. Özellikle bayanlarda belli dönemlerde sık sık meydana gelen baş ağrılarına karşı bir takım önlemler alınmadığı taktirde can sıkıcı bir hal almaktadır.

Baş ağrısının altında yatan birçok farklı neden olabilmektedir ani durum değişikliklerinin neden olduğu uykusuzluk, açlık, aşırı stres gibi durumlar kolay çözülebilir olmasından dolayı çok da ciddiye alınması gereken durumlar değildir diyebiliriz.

Fakat sürekli hale gelmesi ve belli zaman aralıkları ile tekrarlar hale gelmesi durumunda uzman bir hekime başvurulması gerekmektedir.

Baş ağrısı durumlarında yapılabilecek bazı basit uygulamalar şunlardır;

Karanlık ve sessiz bir ortamda dinlenmektedir. Özellikle migren atağı şeklinde yaşanan baş ağrılarında hiç ışık almayan ve özellikle havalandırılmış temiz olan bir odada sessizliği sağlayarak biraz dinlenmeniz hatta uyumanız ağrınızı hafifletecek hatta atağın başında iseniz tamamen geçirecektir.

Baş ağrınızın hafif düzeyde olduğu ve strese bağlı olarak yaşadığınız bir ağrı durumunda ise açık havada temiz bir ortamda hafif tempoda yürüyüş yapmanız sizi rahatlatacaktır.

Şehir gürültüsünden uzak yeşillikler içerisinde bir ortam seçmeniz ve böyle bir alanda yürüyüş yapmanız size daha iyi gelecektir.

Yaşanılan baş arısı için kaş aranızdan alınlara doğru yaptıracağınız hafif bir masaj da rahatlamanız açısında oldukça etkili bir yöntemdir.

Kaş aralarından başlayan şakaklardan göz kenarlarına ve boyuna doğru giden bir masaj baş ağrınızın geçmesinde yardımcı olacaktır.

Baş ağrınızı geçirmek için sıcak bir duş alıp dinlenebilirsiniz. Eğer bunu yapamayacak kadar halsiz hissediyorsanız sıcak suyun içerinse ayaklarınızı sokarak bekleyin.

Sıcak suyun içine su ılık olana kadar soğuk su dökün ve ayaklarınızı sudan çıkarak çoraplarınızı giyerek yatın. Bu uygulama kan akışını yükselterek beyinden ayaklara aktarılmasında yardımcı olur ve sizi rahatlatır.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.