Netteki Blog

Bahçe şelale modelleri çok güzel ve farklı

28.02.2023
553
Bahçe şelale modelleri çok güzel ve farklı

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte, bahçelerin kullanılması da büyük ölçüde artmıştır. Uzun süreler boyu kullanılan bahçelerin dekorasyonu da maliyet açısından epey pahalıdır.

Bu sebeple daha düşük bütçelerle yapabileceğiniz ve görsel olarak zengin içeriğe sahip olabileceğiniz şelale yapabilirsiniz.

Mavi ve tonlarında renkler kullanmanız durumunda ise daha derin ve dinlendirici bir görüntü elde edebilirsiniz.

Ufak bir akvaryum motoruyla çalışan bahçe şelalesinden gelen ses ile, hem ruhunuzu dinlendirebilir hem de görsel şölen yaşayabilirsiniz.

Bahçe Şelalesi Yapmak Maliyetli Midir?

Çok fazla uğraş vermeden birkaç malzeme eşliğinde kendinize harika bahçe şelalelerini yapabilirsiniz.

Duvarın rutubet yapmaması için kullanılan strafor, istediğiniz renkte sprey boya, boyutları ve renkleri farklı taşlar, straforları birleştirmek ve sağlamlaştırmak için çivi ya da benzeri nesne, alçı ya da çimento karşımı gibi basit malzemeleri tercih edebilirsiniz.

Ayrıca yeşil alan olmasını isterseniz de yapay çim ya da bitkileri satın alabilirsiniz. Bunlara ek olarak ise akvaryum motoru alarak daha hareketli bir bahçe şelalesi elde edebilirsiniz.

Işıklandırma sisteminde ise renkli led lambaları seçerseniz, özellikle akşamları çok görkemli görünen şelale yapabilirsiniz.

Malzemeleri birçok noktadan çok ucuz bir maliyetle satın alabilir ve kalitelerini kendi bütçenize göre tercih edebilirsiniz.

Köpükleri istediğiniz şekilde keserek, çivilerle birleştirmeniz ve istediğiniz yere monte etmeniz gereklidir. Ardından ise köpüklerin etrafını ince bir şekilde hazırlamış olduğunuz harç ile sıvamanız gereklidir.

Kuruduktan sonra ise renkli spreylerle boyama işlemini yapmanız ve taşları yapıştırmanız yeterlidir. Bu sistemi kurduktan sonra geri kalan işlemler tamamen kişisel zevkinize kalmıştır.

Dilerseniz ışık sistemi ekleyebilir ya da çimlerle etrafını sarabilirsiniz. Ayrıca vazo ya da test gibi nesnelerle suyun toplanma alanını oluşturabilir ve belirli yükseltiye sahip olabilirsiniz.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.