Netteki Blog

Bacak Sıkılaştıran Etkili 3 Egzersiz Ve Hareket

28.02.2023
227
Bacak Sıkılaştıran Etkili 3 Egzersiz Ve Hareket

Basenler, kalça bölgesi, baldır ve bacaklar görünüş olarak kişinin fiziksel etkileyiciliğini arttıran önemli bölgelerdir. Peki, bacaklarımızı sıkılaştırmak mümkün mü? Neler yapmalıyız ve ne kadar süre ile devam etmeliyiz?

Hayali kurulan herkesin istediği sıkı ve ince bacaklara kavuşmak düşünüldüğü kadar zor değildir. Sadece istikrarlı ve isteyerek egzersizlere çalışmakla mümkün olmaktadır.

Size bu konuda yardımcı olacak birçok egzersiz vardır. En etkili olan 3 egzersiz ile sıkı bir bacağa kavuşmak mümkündür.

Bacakları Sıkılaştıran 3 Egzersizi Nelerdir?

Bacak sıkılaştıran hareketlere başlamadan önce mutlaka 20-30 dakika ısınma egzersizi yapılmalıdır. Bu, sakatlama ihtimalini azaltmakla birlikte olası deri çatlamalarının yoğunluğunu azaltmaktadır.

Zıplayıp çömelme(jump squat)

Klasik Squat’ta göre farklılık gösteren bu egzersiz hareketleri bacaklarınızın daha sıkı olmasını sağlamakla birlikte baldırları, kalçaları ve üst bacak kısımlarını şekle sokup sıkılaştırır. Squat yaparken kendi vücut ağırlığınızdan faydalanabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Bacaklarınız omuz hizasında açık bir şekilde dik durunuz. Vücut ağırlığınızı kullanarak, baldırlarınız yere paralel oluncaya kadar aşağı doğru çömeliniz.

Ağırlığı dizlerinize bindirmeyin, çömelirken kollarınızı göğsünüzde birleştirin ve ağırlığınızı topuklarınıza vererek zıplayın yeniden aynı pozisyona dönün. Seri şekilde 3 set halinde her gün bu hareketi tekrarlayınız.

Duvara yaslanarak oturma

Bu egzersiz hareketi bira dayanıklılık gerektirmektedir. Bu hareketi yapabilmek için pilates topunu dovara yaslamakla birlikte sırtınızı topa değdirin.

Sonrasında bir sandalyede oturuyormuş gibi çömelip ellerinizi göğüs hizasında öne doğru uzatınız. Bu egzersiz hareketini 3 set halinde ve her set 60’ar saniye olmak üzere tekrarlayınız.

Jumping Jacks

Bacakların şekle girmesinde mükemmel bir şekilde yardımı olan ve aynı zamanda kardiyo hareketlerinden birisi olan Jumping Jacks hareketi için ayakta dik bir pozisyon alınız.

Ardından her iki elinize ağırlık alın, bacaklarınız ve kollarınızı aynı anda açarak ve kapatarak yerde zıplayınız. Bu egzersizi de günde 100 kez tekrarlamaya çalışınız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.